De adaptatiesnelheid van technologie in de VS

De adaptatiesnelheid van technologie in de VS

De adaptatiesnelheid van technologie in de VS

‘With markets swinging widely, the Federal Reserve slashing interest rates and the word “recession” on everybody’s lips, renewed attention is being given to the gap between the haves and have-nots in America. Most of this debate, however, is focused on the wrong measurement of financial well-being.’

Zo begint het opiniestuk in de New York Times van de Amerikanen W. Michael Cox en Richard Alm van de Federal Reserve Bank van Dallas (via: Adverlab).

Een interessante analyse over het armoedeprobleem (of, natuurlijk: de verdeling tussen arm en rijk) in Amerika, dat volgens de heren bankiers op een verkeerde wijze wordt geanalyseerd en gemeten. Kijk niet naar het inkomenspatroon, maar naar het consumptiepatroon, zeggen zij. Lees hier het hele artikel ‘You Are What You Spend’. Uiteraard gaat het hier natuurlijk om bovenstaand plaatje. Dat hoort bij het artikel.

Naarmate de tijd verstrijkt, worden de curves steeds steiler. Schitterende grafische weergave. ´Consumption spreads faster today´. Mooi droge kop, ook. Says it all. Toch?


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Gaaf om te zien dat het gebruik (bezit?) van wasmachines rond WO II afnam? Afname van auto kan ik me nog wel iets bij voorstellen tijdens een oorlog, ook al gaan deze grafieken vast alleen over de US, maar wat is de verklaring voor een afname van washmachines? En GSM is erg stijl, hoe zou dit in Europa of China zijn in een grafiek ;o) ?

  geplaatst op
 • Mooie voorbeelden van het toepasselijk zijn van de Sigmoid functie in een business case.

  Begin deze eeuw heb ik een flink aantal business cases van internet start-ups beoordeeld en velen gebruikten een lineaire of zelfs een exponentiële groei-grafiek.
  Bij deze laatsten gaat het fout indien de BC met een of twee jaar werd verlengd: 50 miljoen unieke gebruikers in NL, een "installed-base" van 250 miljoen EU bedrijven en marktaandelen van 300 à 400%. Niet in investeren dus.

  Start-ups: "De berekeningen in de Excel sheet kloppen toch?" Ja maar de aannames blijkbaar niet en dat was een beetje te hoog gegrepen voor ze...

  geplaatst op
 • Die vaatwasser is toch een beetje teleurstellend. Niet zo gek, ik gebruik zelf ook nog een afwasborstel ;-)

  <spellingsnazi>Adaptatie betekent aanpassing. Verwarring komt wellicht door direct vertaling van verkeerde Engelse woord, nl. adaptation ipv adoptation (early adopter). Vertaling van adoptation is wat lastig, 'Penetratiesnelheid' van technologie in de VS is wellicht betere titel.</spellingsnazi>

  geplaatst op
 • @Jaap: dank je. Nuttig.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.