Reageren niet meer mogelijk bij Tweakers Vraag & Aanbod

Reageren niet meer mogelijk bij Tweakers Vraag & Aanbod
Nederlands grootste online IT-community Tweakers.net zet toch wel een opmerkelijke stap door te stoppen met de reactiemogelijkheid in de rubriek Vraag & Aanbod. Tweakers-oprichter Femme Taken zegt hierover:
Vanaf heden is het niet meer mogelijk om reacties te plaatsen bij advertenties in Vraag & Aanbod. De reacties in Vraag & Aanbod waren bedoeld om vragen en antwoorden over het geadverteerde object te kunnen delen, maar helaas is gebleken dat er in veel gevallen niet op de gewenste wijze werd gebruiktgemaakt van de reactiemogelijkheid. (…) Een kleine groep was verantwoordelijk voor een buitensporige hoeveelheid reacties: de top-100 bestond uit gebruikers die 300 tot bijna 2000 reacties in V&A hadden geplaatst (…).
Via: Erwin Boogert


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Zo opmerkelijk vind ik die stap eerlijk gezegd niet. Inbreng van een community is niet per definitie een toegevoegde waarde. Voor een onderdeel als Vraag & Aanbod kan ik me goed voorstellen dat de mogelijkheid tot reageren meer ellende dan toegevoegde waarde met zich meebrengt. Op Marktplaats en Ebay kan je ook niet reageren, eigenlijk was het al vreemd dat dat op Tweakers.net wel mogelijk was.

  geplaatst op
 • Eerste vraag die ik mezelf stelde was of het niet eenvoudiger zou zijn om simpelweg die top 100 de mogelijkheid tot reageren te ontnemen. Even verder lezen in de comments kom je er al snel achter dat dit geprobeerd is, maar niet voldoende hielp. Het reactiesysteem wordt trouwens volgens deze moderator binnenkort vervangen door een direct messaging mogelijkheid.

  geplaatst op
 • Volgens mij is dit, ongewenst gebruikers gedrag (denk ook aan spam en gewoon vervelend doen), een van de nadelen van 'Web 2.0' waar nog niet echt een mooie oplossing voor is. Naast moderators is er meestal weinig aan te doen.

  geplaatst op
 • Er waren veel zinloze reacties, maar veel reacties waren ook zeer nuttig te noemen. Zo werden er tips gegeven aan de verkoper en potentiële kopers en werden vragen vaak snel en afdoende beantwoord door mede-tweakers. Voor mij was dit juist een reden om regelmatig V&A;te bezoeken en hardware op V&A;aan te bieden en te kopen. Ik schrok er van toen de reactiemogelijkheid ineens niet meer werkte. Een hele stap terug. Door deze ingreep is er volgens mij een gat in de markt ontstaan. Wie vult 'm?

  geplaatst op
 • Inmiddels is reageren weer mogelijk, zie ook dit bericht.

  geplaatst op
 • Dat hebben ze dan snel weer aangepast:

  (...) Bij wijze van proef is het vanaf heden weer mogelijk om te reageren in Vraag & Aanbod. Er geldt een beperking van vijftien reacties in de afgelopen maand, uitgezonderd de reacties op eigen advertenties. Reacties die reeds in de afgelopen maand zijn geplaatst, worden meegeteld. De proef zal een maand duren, daarna zal besloten worden of de reacties gehandhaafd kunnen blijven. Intussen zal streng toezicht gehouden worden op naleving van de policies. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.