Omroepman van het Jaar: Ton F. van Dijk

24 januari 2008, 15:10

{title}Zojuist is Ton F. van Dijk gekozen tot Omroepman van het Jaar. Deze eervolle prijs van het mediavakblad Broadcast Magazine is vanmiddag voor de 17e keer uitgereikt. Paul de Leeuw, de winnaar van afgelopen jaar, maakte dit zojuist in Bussum bekend in het bijzijn van vele prominente persoonlijkheden uit de mediabranche.

Van Dijk krijgt deze prijs voor ‘zijn strijd en succes met het programmeringsmodel van de Publieke Omroep’. Volgens de redactie van het blad is, ‘de neergaande spiraal van de Publieke Omroep meer dan succesvol omgebogen, in weerwil van eerst de komst van Talpa/Tien en vervolgens vier RTL-zenders. Het negatieve sentiment rond de NPO heeft plaatsgemaakt voor positieve dynamiek….’ Mede hierdoor hebben tv-programma’s als ‘Boer zoekt Vrouw’ , ‘Mooi! Weer de Leeuw’ en ‘Pauw & Witteman’ kunnen floreren en is het kijktijdaandeel van de publieke netten toegenomen.

Voorgaande winnaars van deze eervolle titel waren onder andere John de Mol, Fons van Westerloo, Peter R. De Vries, Frits Barend & Henk van Dorp, Joop van den Ende en Paul Witteman.

Ronald ter Voert
ADVISOR | MODERATOR | EXPERT in the field of (digital) media, marcom, tech & innovation | Owner of RTV MEDIA. bij RTV MEDIA.

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom, tech & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Hij is ook als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen, is dagvoorzitter en moderator bij EMERCE, produceert podcasts en nog veel meer.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!