• Mobile
  wordt gesponsord door

Icemobile Ralph Cohen gaat in Davos praten met Google, Facebook, Yahoo ea

Icemobile Ralph Cohen gaat in Davos praten met Google, Facebook, Yahoo ea

Deze week had ik een interview met Ralph Cohen, CEO van IceMobile. IceMobile is gespecialiseerd in 3G mobile applicaties. In 2002 gestart toen de UMTS branche op zijn gat lag. Niet met ringtones en plaatjes, maar met video-applicaties. Anno 2008 werken er 20 mensen en heeft het bedrijf 'enige' miljoenen omzet (ik werd verzocht niet te specifiek te zijn). IceMobile heeft veel leuke formats, zoals gepersonaliseerde filmpjes waarmee SP groot is geworden, Karijoki waar je direct een video maakt van een song die je meezingt en die naar YouTube wordt doorgeplaatst en zelfs cartoonME waar een Chinese tekenaar van je foto een cartoon maakt voor zo'n 3,50 euro, da's nog een mensen aan werkt zetten. De klantenkring van IceMobile klinkt als WhoisWho in Telecomland want het zijn er 50+ en loopt van Vodafone tot China mobile. IceMobile werkt op shared revenue basis (meestal rond 50/50).

IceMobile heeft een hoop prijzen gewonnen inclusief eervolle vermelding vorig jaar van het World Economic Forum in Davos. Ralph gaat nu deze week naar Davos om gesprekken te voeren met Yahoo, Facebook en Google. Binnenkort komt hij met een nieuwe aankondiging (die ik hier ook zal publiceren). Mooi Nederlands mobiele content bedrijf!


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Leuk interview Vincent! Even een typootje nog weghalen in je bericht:
  "Iicemobile" (vierde regel van onderen)

  geplaatst op
 • @vincente: mee eens dat je positief kunt zijn over icemobile. Maar de door jou genoemde voorbeelden/formats hoor ik al (te) geruime tijd. Valt me op dat ze met weinig nieuwe mobiele concepten komen of is dat bedrog?

  Erg leuk voor het bedrijf als het zn vleugels zou uitslaan met internationaal krachtige partners.

  geplaatst op
 • @ronald. Deze week komt er een nieuwe slimme orginele aankondiging.

  Ik vind de voorbeelden die je op http://www.icemobile.nl/formats kunt vinden wel divers. Ik baal van al die domme ringtones en plaatjes die 80% van de markt zijn. IceMobile is bezig met koppelingen tussen mobiel en tv (bv goedemorge nederland), internet (youtube) en zelfs social networking (de cartoonme actie staat nu bij hyves).

  Als ze met deze portfollio doorbreken bij facebook en yahoo worden ze spekkopers. Het gaat mij niet zo zeer dat er niet genoeg applicaties zijn maar dat ze veel meer gebruikt moeten worden. In het volgende interview zal ik ook eens wat gebruikers cijfers vragen .

  Maar ze doen deze week een aankondiging in davos met een leuke vernieuwende applicatie die mobiel en webblogs aan elkaar verbind. Stay tuned.

  @ivo dank je wel. Leve the wishdom of the crowds

  geplaatst op
 • IceMobile presenteerde vandaag een dienst waarmee het mogelijk is om live video uit te zenden vanaf de mobiele telefoon. De dienst, die Livecastr is gedoopt, maakt gebruik van de mogelijkheid om videogesprekken te voeren via mobiele telefoons met een breedbandverbinding. Gebruikers zetten een videogesprek met de dienst op, die er vervolgens voor zorgt de beelden rechtstreeks op internet worden uitgezonden (via: NU.nl).

  geplaatst op
 • @marco: in hoeverre is Livecastr niet hetzelfde als de mobiele dienst van Endemol/Ericsson, http://213.75.12.27/planet/show/id=118880/contentid=812270/sc=ed1393]'ME on TV', die een jaar beelden werd geintroduceerd?

  Klinkt vooralsnog weinig vernieuwend.

  geplaatst op
 • @ronald http://www.icemobile.nl had de dienst van endemol al een paar jaar in het assortiment. Het verschil is 1) dat iedereen een kanaal kan openen 2) dat je het het filmpje direct kunt doorplaatsen naar facebook, youtube, myspace etc 3) dat jou kennissen een berichtje krijgen via twitter, email, sms dat je live bent. De basis technology is dus al 2 jaar in de markt maar om het zelf gewoon makkelijk te gebruiken is van een andere orde.

  geplaatst op
 • @vincente: helder. Klinkt goed.

  Heb me zojuist opgegeven als beta-tester. Als ik ervaringen heb, zal ik ze delen. ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.