Geld winnen (of toch niet) met Vinden.nl

Geld winnen (of toch niet) met Vinden.nl

{title}Meta zoekmachine Vinden.nl komt met een persbericht naar buiten waarin ze vertellen dat zoeken met hun zoekmachine met geld en cadeaus beloond wordt. Koren op mijn molen aangezien ik in mijn werk redelijk wat zoekopdrachten per dag doe. Dit is het aanbod:

Via een spaarprogramma worden internetters beloond voor het geven van zoekopdrachten bij Vinden.nl. Deelnemers krijgen automatisch te zien hoeveel zoekopdrachten nog moeten worden opgegeven, voordat er weer een punt is verdiend. Nieuwe deelnemers ontvangen direct € 1,50 aan punten cadeau.

Hoe meer je zoekt hoe meer je verdient. In eerste instantie geen gek idee, totdat Henk van Ess met de volgende berekening kwam: allereerst de verdiensten per klik:

Eerste 10 zoekopdrachten: 1 punt per 2 zoekopdrachten
Volgende 20 zoekopdrachten: 1 punt per 4 zoekopdrachten
Volgende zoekopdrachten: 1 punt per 8 zoekopdrachten

Maar hieraan zitten een aantal voorwaarden verbonden: je kunt maar maximaal 25 punten per maand halen. Hiervoor zijn met bovengenoemde staffel 145 zoekopdrachten nodig. Ik zou die 145 wel halen, maar wat verdient dat dan? Voordat er uitbetaald wordt moeten er 1000 punten behaald worden, met de maximaal 25 punten per maand zou dit 40 maanden duren. Na die 40 maanden heeft u dan, ja echt waar, 10 euro verdiend.

Helemaal blij met de 10 euro komt dan de volgende domper, de algemene voorwaarden van EuroClix (het bedrijf achter het spaarprogramma):

De Clix vervallen automatisch op 31 december van het tweede achtereenvolgende jaar na het einde van het jaar waarin de Clix zijn verdiend. Na het einde van deze periode kunnen de Clix niet meer voor euro’s worden ingewisseld.

Op 1 januari van het jaar waarin je eindelijk 3 jaren hebt gespaard vervalt het eerste jaar. Met andere woorden: je haalt de 1000 punten nooit.

Nuance
Wel moet ik een nuance aanbrengen op dit verhaal: dit gaat alleen op als je alleen punten spaart via Vinden.nl. Er zijn op vele andere sites punten te sparen waardoor je al eerder een uitbetaling kunt verwachten. Ook Vinden.nl zegt in de toekomst met andere acties er naast te komen om het sparen te versnellen.

Maar in mijn ogen had het persbericht vanuit EuroClix moeten komen: zij bieden een extra spaarmogelijkheid aan naast hun bestaande programma. Dit had veel logischer geklonken en zou een leuk persbericht zijn. Maar nu het vanuit Vinden.nl komt is het net alsof je puur door te zoeken beloond worden door Vinden.nl en dat is niet zo.


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Die spaarsystemen werken nooit.
  Ik heb ooit eens moneymiljonair nagekeken. Daar heeft sparen ook geen zin. Misschien na 2 jaar een keer 10 EURO.

  geplaatst op
 • Zegeltjes sparen en airmiles wordt je ook niet rijk van, maar het sparen is een populaire bezigheid is ons kleine landje. Daardoor zijn programma's zoals EuroClix en MoneyMiljonair toch erg populair.

  geplaatst op
 • Haha, euroclix? bestaat dat nog steeds? Ooit eens (dik 8 jaar terug) een weekje aan meegedaan. Was het toen al wel zat en ben toen maar (met de hype) gestopt.

  geplaatst op
 • @ Martin: Een hype die 8 jaar lang duurt? Moet niet veel gekker worden.

  Het is een mooie samenwerking tussen EuroClix en Vinden.nl. Wel ben ik het wel met André eens dat alleen sparen via Vinden.nl dus niet rendeert vanwege het maximum per maand. Voor huidige EuroClix leden is het natuurlijk een leuke extra. Spaarprogramma's zijn geen hype en ik denk niet dat Vinden.nl de laatste is die een samenwerking aangaat of een spaarprogramma start.

  Om het even in online marketing kader te plaatsen: ik denk dat een partij als EuroClix is Nederland één van de weinige partijen is die in een korte tijd zó veel clicks maar ook leads (en sales) kan genereren.

  geplaatst op
 • Dit systeem bestaat al langer bij http://www.zoek.net, men krijgt credits waarmee men muismatten en dergelijke kan kopen of de credits kunnen gebruikt worden om grotere prijzen te winnen. Bovendien kan men bij Zoek.net kiezen welke zoekmachine(s) men gebruikt. Het is dus mogelijk gewoon de Google resultaten op te vragen en toch op prijzen kans te maken, of zelfs een eigen zoekmachine toe te voegen na het aanmaken van een account.

  geplaatst op
 • @Stijn: 8 jaar terug was er in mijn omgeving een EurClix 'hype'. Alles trouwens wat geld opleverde was hot toen der tijd. Of EuroClix nog steeds zo hot is? Geen idee, ik hoor er nu pas weer van sinds die tijd.

  geplaatst op
 • Beetje rare actie.. de toolbars geven aan dat er wel redelijk wat traffic is bij hen (ken de cijfers niet) en dat betekent dat een serieus spaarplan al sowieso niet gefinancierd kan worden uit de advertentie-inkomsten... hoe dan ook komt het op mij als ofwel een wanhoopsdaad, of gewoon heel erg goedkoop over, en alleen daarom al een reden hen niet eens te gebruiken.

  geplaatst op
 • Ik was ook altijd erg sceptisch over Euroclix, maar het feit dat ze nog bestaan en als je kijkt naar de adverteerders die ze hebben dan doen ze het toch goed. We blijven toch Nederlanders en ik moet eerlijk zijn, ik krijg de mails nog steeds binnen en ik klik ze nog steeds door.

  geplaatst op
 • Ze hebben ook al zoiets in belgie alleen maakt iedreen kans op een prijs zie dat je nergens hoeft aan te melden Slimzoeken en zie daar ook vinden.nl

  geplaatst op
 • ik heb ik 2,5 jaar yijd tog 20 euro van euroclix gehad, dat is tog een lekker zakcentje en heb t zelfs 3 kwart jaar neit gedaan met mails klikken en tog 20 euro in 1,25 jaar en dat tikt ook aan als je met een enquete 700 clix(7 euro verdient) ik koop nooit wat bij hun mensen maar klik wel op de mailtjes(2 clix per mail) en krijg er gemiddeld 2 per werkdag dus je verdient prima bij euroclix

  geplaatst op
 • Dat betekent dat je 1,25 jaar elke dag op 2 mailtjes moet klikken om maar 20 euro te krijgen? Ik zou die 20 euro niet eens willen als ik wist dat die mailtjes dan ook stoppen.

  geplaatst op
 • Strict gezien heet dit niet geld winnen, maar geld verdienen. En van 20 euro in 1,25 jaar kan natuurlijk niemand leven. Dus Remco, als ik je een tip mag geven, kijk eens bij snelwinnen.com daar heb je betere verdiensten.

  geplaatst op
 • Hey Joop, die site over geld winnen bevat inderdaad wel handige tips maar wat bedoel je met verdiensten?

  geplaatst op
 • @Joop/Bram, ik zag laatst op makkelijk en snel online geld verdienen ook een interessant artikeltje over die site. Ze schijnen toch wel betrouwbaar te zijn. Voor de liefhebbers hebben ze trouwens ook een handige pagina met gokkasten en fruitautomaten waar je echt geld kunt winnen.

  geplaatst op
 • Tja, geld winnen met een zoekmachine... Ik heb altijd geleerd, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat het meestal ook. En dit geval bewijst dat maar weer eens.

  geplaatst op
 • Hoeveel Clix je verdient hangt helemaal van jezelf af. Naast het klikken op mails kun je o.a. ook nieuwe leden aanbrengen, meedoen met LuckyClix/SportClix, vragenlijsten invullen of bestellingen plaatsen bij adverteerders.

  geplaatst op
 • Heb al vaak meegespeeld met spelletjes maar nog nooit wat gewonnen. Alleen ooit eens wat geld gewonnen met een bel spelletje maar verder nog nooit. Ik geloof er niet meer in.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.