Verkoop je baas!

14 januari 2008, 07:46

Een leuke viral van een headhunter uit India. Hoe kom je aan de contactgegevens van interessante mensen? Linkedin is een zeer interessant netwerk waarin veel te vinden is, maar met 350.000 Nederlanders nog maar 5% van onze arbeidsmarktpopulatie.

Referral hiring is momenteel ‘de nieuwe hit’ online, hoewel er nog veel moet gebeuren wil het echt aanslaan denk ik. Maar Yellowjobs in India heeft in ieder geval een leuke viral bedacht: verkoop je baas. Wie wil er nu niet van zijn baas af? In mijn tijd als onderzoeker weet ik nog dat de absolute nummer 1 vertrekreden altijd ‘management’ was, dus wat als je je management kan dumpen en er nog aan kan verdienen ook? Het concept is in ieder geval best grappig.

met dank aan HRlog.

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

4 Reacties

  Davy

  In België bestaat dit principe ook al. Op de website Xpertize.be kan je mensen verwijzen naar een goeie job en er zelf geld mee verdienen.


  14 januari 2008 om 09:40
  chi666

  Oh, in Nederland bestaat het ook al en komt er binnenkort nog minimaal één bij. Echter vond ik de insteek van ‘verkoop je baas’ erg leuk.


  14 januari 2008 om 13:22
  HasBuz

  Geen slecht idee om je baas te verkopen.


  14 januari 2008 om 14:31
  MaartenThuisen

  Haha, maar is het principe dat je een “slechte” baas verkoopt niet echt een goede basis? Als er alleen maar slechte bazen op de markt komen, dan zie ik niet veel belangstelling voor die bazen.


  14 januari 2008 om 16:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!