Digg nog dit jaar verkocht?

28 december 2007, 20:41

Jason Golberg meldt dat digg mogelijk binnenkort verkocht wordt aan CBS, hoewel Valleywag stelt dat CBS juist niet één van de spelers in de markt is, na de recent overname van Last.FM. Nu kan je veel over Goldberg zeggen (hij is als voormalig spin doctor van Bill Clinton de oprichter van Jobster en heeft daarvoor in de online recruitment industrie erg veel shit over zich heen gekregen, met name de burn rate die hij er op na hield), maar hij is erg goed genetwerkt. Weer een start up naar de grote media bedrijven?

Misschien een leuke eindejaars vraag: welke nu nog onafhankelijke nieuwe media partijen vallen in 2008 voor een bod van een ‘grote jongen’ als CBS, Yahoo, Google, Microsoft?

Ik durf er wel een paar aan. Indeed, simplyhired, linkedin en monsterboard zijn eind 2008 niet meer zelfstandig. Wie durft?

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

20 Reacties

  Marc Drees

  Indeed heeft een niet onaanzienlijke investeerder in de New York Times. Helemaal onafhankelijk zijn ze dus al niet meer…

  Ik ben blij dat ik niet aan voorspellingen doe, want ik had eerlijk gezegd verwacht dat Monsterboard voor het einde van 2007 al was verkocht. Het kan nog, maar het wordt wel heeeel erg krap.

  SimplyHired? Ik weet het niet. Maar Linkedin lijkt me een sitting duck. Maar ik heb ooit gezegd dat het met dat Internet nooit wat zou worden. Dus mijn voorspellende gaves zijn zeer beperkt.


  28 december 2007 om 21:15
  chi666

  @Marc: don’t we all (gezegd dat het internet niets zou worden, ik in 1994, ik geloofde niet dat een anarchistisch medium ooit genoeg marketingpower zou hebben). Heb trouwens ook Hyves ooit afgedaan als gabekken lucht (f/rite air, zal Raymond wel iets zeggen…). Soms zit je er gewoon naast.

  Simply hired is gefund met VC geld, op zoek naar een grote overname. Ik denk dat google en microsoft in 2008 de wereld van jobs zullen pakken omdat het één van de grootste advertentiemarkten is ter wereld en er nog heel veel te verbeteren is.

  Yahoo heeft meen ik hotjobs al. Google zou met een partij als monster veel kunnen. StepStone zou me niet verbazen als die wordt overgenomen door Reed Business (ze zitten al met totaljobs in ’the network’) en microsoft zou dan wel eens voor careerbuilder of zo kunnen gaan.

  De vraag is wat VNU in Nederland gaat doen. Niche sites toevoegen? Of een grote innovatie doen? Of misschien askjim overnemen en echt iets van maken?


  28 december 2007 om 22:24
  Martijn Jansen

  Verkoop in 2008: Twitter, Linkedin, Tumblr, Hyves en Valueclick.


  29 december 2007 om 11:35
  gerben

  Das lekker een moeilijke zeg……

  1. Twitter (alhoewel Jaiku al weg is en het veelal maar 1 x gebeurt)

  2. Sxipper

  3. ScribeFire

  4. Kwout

  5. PicLens

  en vast nog vele anderen.


  29 december 2007 om 19:05
  Martin Hellendoorn

  Als ze hyves niet verkopen in 2008 dan weet ik het ook niet meer. Die mensen moeten nu toch snel eens gaan cashen.


  30 december 2007 om 14:12
  Jurjen

  Ik denk dat er voldoende ruimte is voor groei en dan met name door marktontwikkeling. Zolang er nog ruimte is voor autonome groei, moet je als ondernemer niet willen consolideren. Dat geldt met name voor de Web2.0-bedrijven. Dus ze moeten bij Hyves nog niet gaan cashen.

  Ik denk dat de markt voor traditionele vacaturesites al in de laatste fase zit van de product-levens-cyclus. Dus voor met name Monsterboard is het een kwestie van overnemen of overgenomen worden.


  30 december 2007 om 14:48
  chi666

  Hyves wordt niet verkocht, geloof ik geen zak van. Die zitten er niet in voor het cashen, dat hebben ze met IEX al goed gedaan. Hyves kan nog veel, veel groter (en meer waard) worden als ze het goed aanpakken. En dat kunnen ze, geloof ik wel.


  30 december 2007 om 15:30
  Stijn Kruijssen

  @ Bas: met alle respect voor wat ze met IEX hebben opgezet, maar als ze nu Hyves cashen gaat het toch echt wel om andere bedragen. Ik geloof absoluut voor de liefde die ze voor hun kindje Hyves voelen, maar of die liefde op kan tegen een bod van 100+ miljoen euro…


  30 december 2007 om 16:31
  chi666

  @Stijn: als eerste denk ik dat je onderschat wat IEX heeft opgebracht en misschien dat iedereen zijn bedragen heeft. Ik denk het wel, maar ik denk niet dat het snel 100+ miljoen zal opleveren. En vergeet niet, er zitten al de nodige VC’s achter. Voorlopig zal Hyves niet verkocht worden, in 2008 zeker nog niet.


  30 december 2007 om 18:14
  Rick

  Bas; ik weet niet meer wat het bod was dat afgewezen is van het jaar, maar ik dacht dat dat al 100 milj + was….


  30 december 2007 om 21:31
  chi666

  @Rick: dan heeft blijkbaar niet iedereen z’n prijs 😀


  30 december 2007 om 21:35
  chi666

  sowsow Marco: Yahoo! en TomTom?

  Wauw…. Dat zijn flinke voorspellingen. Heb je ook al een koper in gedachten?


  31 december 2007 om 13:33
  media

  @Bas: yep, Yahoo! wordt overgenomen door Microsoft (laatste poging om Google nog bij te houden) en TomTom wordt overgenomen door Philips (inderdaad de grote verrassing van 2008). Gaat leuk jaar worden vwb overnames 😉


  31 december 2007 om 13:42
  media

  @bas: hmmm, in dat geval moet ik volgend jaar maar eens wat anders gaan doen dan marketingfacts 😉


  31 december 2007 om 13:55
  Koos Koets

  -Hyves

  -Fok

  -Delen van Microsoft, denk dat ze het hele entertainment eruit gooien dan wel gedeeltelijk verkopen.

  -TomTOm wordt gekocht door phillips.


  2 januari 2008 om 10:38
  Ruud

  Philips is zijn portfolio aan het ombouwen tot lifestyle en medische electronica. Of TomTom daar bij past, weet ik zo net nog niet. Is een mobile partij als Vodafone, T-Mobile, Samsung of Nokia niet meer voor de handliggend?


  2 januari 2008 om 16:18
  chi666

  Inderdaad mis ik de link. Philips vertrekt meer en meer uit de consumenten industrie, TomTom zou wat dat aangaat een vreemde eend zijn. Zeker als je bedenkt dat Philips juist een sterk merk heeft, en TomTom veel moet hebben van hun merkkracht. Maar goed, ik heb er vaker naast gezeten.


  2 januari 2008 om 19:54
  Doron

  simplyhired heeft als exit strategie verkoop dus daar zit je zeker goed Bas. Monster Inc verliest als web1.0’er steeds meer aandeel aan vertical job search engines en lijkt me daardoor niet een ideale overname kandidaat (of mischien juist daardoor wel?).


  3 januari 2008 om 07:11
  Doron

  mijn lijstje voor 08: baidu, 51.com, 56.com, meebo en yahoo!


  3 januari 2008 om 07:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!