• Mobile
  wordt gesponsord door

Introductiecampagne Samsung G800: interactieve abri

Introductiecampagne Samsung G800: interactieve abri

De introductiecampagne van de Samsung G800 (5 mp camera, 3x optische zoom, UMTS, HDSPA ondersteuning, je kunt er ook mee bellen en sms’en) wordt ondersteund met een interactieve abricampagne (via: Nabbnet, ook op Reclameweek).

Natuurlijk doen we hier op Marketingfacts niet vaak iets met buitenreclame. Behalve als de uiting interactief is. Dan wordt het een ander verhaal. Vanaf vorige week is op drie locaties in Nederland (Amsterdam: Leidseplein/Rembrandtplein, Utrecht: Potterstraat) de abri van Samsung te zien. De abri is voorzien van een webcam en een LCD-scherm, die door voorbijgangers bediend kan worden.

Nabbnet schrijft: ‘De voorbijgangers kunnen in de Abri poseren en zelf voor fotograaf spelen. Na het maken van de foto wordt deze weergegeven op het ingebouwde 19 inch LCD scherm en via een ingebouwde computer en UMTS breedband internetverbinding doorgestuurd naar een FTP server. Alle foto’s zijn te vinden op de Samsung website waarna bezoekers kunnen stemmen op de leukste foto. De winnaar wint Samsungs nieuwste toestel, de G800.’

Dit is dus geen gewone abri: het heet, heel hip: ‘spectacular’. De uitvoering is in handen van het buitenreclamebedrijf JCDecaux Innovate, het idee is van Mindshare, dat heeft samengewerkt met Quince en Arc Amterdam.

Het zal ongetwijfeld een prijzige actie zijn voor Samsung. Maar het is wel aardig dat ze met deze outdoor-actie ook van plan zijn om online aan community-building te doen. Althans, dat stemmen op de website van Samsung, het lijkt er tenminste wel een beetje op. En dat is misschien best een aardige om te onthouden. Zelf ben ik ook wel benieuwd naar de aso-proofheid van de abri. Ik zal vanmiddag als ik langs het Rembrandtplein fiets even de proef op de som nemen. Natuurlijk ga ik eerst kijken of en hoe het allemaal werkt.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • ..en? Werkte het?

  Of was hij al vernield?

  geplaatst op
 • @Erik: hij was nog niet vernield. Dat bleek ook lastig. En het werkte, beter dan ik had verwacht. Je drukt op de knop op de abri, je krijgt 5,4,3,2,1 voor je neus en klik. Je weet alleen niet waar je precies moet kijken, dus mijn foto is niet echt geslaagd. Je kunt hem opzoeken (natuurlijk niet naar linken, kom nou) op de site van samsung. Rembrandtplein, tussen 16.00 en 17.00. Als iedereen nou even stemt op mijn foto, dan krijg ik een nieuwe gsm waar ik ook mee kan bellen en sms'en!

  geplaatst op
 • @ Matthijs,

  Bedankt voor het verslag :D

  Ik hoop voor je dat je die telefoon wint.
  Schijnt nogal een rariteit te zijn tegenwoordig he, een GSM waar je nog mee kan bellen en SMS-en. Je weet zeker dat het geen routeplanner is waar je mee kan bellen en smsen? Of een digitale videocam waarmee je kan bellen en smsen? ;)

  geplaatst op
 • @Erik: Geen moeite. Ik hoop ook dat ik die telefoon win. Vind het wel opvallend, dat de eerste specs die men tegenwoordig over een telefoon aanprijst de hoeveelheid optische (toe maar, jawel) zoom en hoeveelheid mp is. Ik heb me overigens laten vertellen dat de oeroude SE K800i (3.2 mp)die ik heb betere foto's maakt dan de Nokia N95 (5.0). Schijnt iets met de lens van doen te hebben...;-)

  geplaatst op
 • Natuurlijk werkte het! ;o)
  Groetjes, de maker

  geplaatst op
 • Vond het leuke actie, hopen dat er meer van dit soort acties komen, heb toen helaas niet gewonnen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.