Weblog meest populair bij hobbyschrijvers

Weblog meest populair bij hobbyschrijvers

Van de ruim één miljoen hobbyschrijvers die Nederland telt, schrijft bijna veertig procent een blog op internet. Het schrijven van een roman is voor nog geen vijf procent van de hobbyisten weggelegd. Dat blijkt uit de eerste editie van het Trouw Schrijfonderzoek dat vandaag is gepubliceerd (via: Elsevier).

Ook een dagboek bijhouden en het schrijven van gedichten zijn geliefd. Vrouwen schrijven vaker dan mannen, behalve als het gaat om non-fictie. Naast de actieve hobbyschrijvers is anderhalf miljoen van de Nederlanders van plan ooit te gaan schrijven. Ongeveer 93 duizend hobby-auteurs zijn van plan hun manuscript naar een uitgever te sturen.

Het onderzoek is uitgevoerd door TNS Nipo onder ruim 2600 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Opmerkelijk dat ik het onderzoek nog niet kan terugvinden op Trouw Schrijft.


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Nog opmerkelijker is dat ik niet ben gehoord. ;)

  geplaatst op
 • En wie is Rob? ;-)

  geplaatst op
 • Wordt altijd een beetje raar en neerbuigend over gedaan wanneer de gewone man/vrouw graag wat wil schrijven. Je hoort niemand over de miljoenen mensen die graag muziek maken, schilderen of een andere creatieve hobby uitoefenen. Waarom hier nu juist een onderzoek naar?

  Beetje de onzekerheid denk ik van 'professionele' schrijvers.

  geplaatst op
 • Omdat schrijven nog enige status heeft

  geplaatst op
 • Naar aanleiding van een bericht over dit onderzoek op nu.nl zijn we door tvzender RNN (Noord, Zuid Holland en Zeeland) gevraagd om medewerking te verlenen aan kort item over webloggen.

  Dit item werd gisteravond uitgezonden op RNN en is uiteraard ook online terug te vinden: http://www.hetlaatstenieuws.tv

  geplaatst op
 • @ martijn

  Die hobby schilders en muzikanten publiceren hun dingen niet op internet en dat doen de hobby schrijvers wel....

  geplaatst op
 • Zowel hobbyschrijvers als ware professionals zijn meer dan welkom op deze website voor schrijvers en vertalers. Teksten worden niet zomaar gepubliceerd. Schrijvers en vertalers ontvangen altijd opbouwende kritiek van professionele keurders.

  Publicaties worden voorzien van gerelateerde advertenties, waardoor Todio-leden structurele inkomsten gaan opbouwen. Men kan (optioneel) een goed doel naar keuze steunen met een deel van die inkomsten.

  Schrijvers en vertalers met een goede beoordeling mogen reageren in de TodioMarket; een marktplaats waar schrijf- en vertaalopdrachten worden aangeboden.

  Iedereen is welkom op Todio!

  geplaatst op
 • ere bestaan heus wel hobbyclubs voor hobbyschrijvers hoor enkele voorbeelden dag van het ongekezen boek,het gelezen boek,hobbyschrijvers aan zee

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.