Weblog meest populair bij hobbyschrijvers

15 november 2007, 07:38

Van de ruim één miljoen hobbyschrijvers die Nederland telt, schrijft bijna veertig procent een blog op internet. Het schrijven van een roman is voor nog geen vijf procent van de hobbyisten weggelegd. Dat blijkt uit de eerste editie van het Trouw Schrijfonderzoek dat vandaag is gepubliceerd (via: Elsevier).

Ook een dagboek bijhouden en het schrijven van gedichten zijn geliefd. Vrouwen schrijven vaker dan mannen, behalve als het gaat om non-fictie. Naast de actieve hobbyschrijvers is anderhalf miljoen van de Nederlanders van plan ooit te gaan schrijven. Ongeveer 93 duizend hobby-auteurs zijn van plan hun manuscript naar een uitgever te sturen.

Het onderzoek is uitgevoerd door TNS Nipo onder ruim 2600 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Opmerkelijk dat ik het onderzoek nog niet kan terugvinden op Trouw Schrijft.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Rob

  Nog opmerkelijker is dat ik niet ben gehoord. 😉


  15 november 2007 om 09:23
  media

  En wie is Rob? 😉


  15 november 2007 om 09:26
  Martijn

  Wordt altijd een beetje raar en neerbuigend over gedaan wanneer de gewone man/vrouw graag wat wil schrijven. Je hoort niemand over de miljoenen mensen die graag muziek maken, schilderen of een andere creatieve hobby uitoefenen. Waarom hier nu juist een onderzoek naar?

  Beetje de onzekerheid denk ik van ‘professionele’ schrijvers.


  15 november 2007 om 09:56
  peterv7

  Omdat schrijven nog enige status heeft


  15 november 2007 om 21:10
  Happel

  Naar aanleiding van een bericht over dit onderzoek op nu.nl zijn we door tvzender RNN (Noord, Zuid Holland en Zeeland) gevraagd om medewerking te verlenen aan kort item over webloggen.

  Dit item werd gisteravond uitgezonden op RNN en is uiteraard ook online terug te vinden: http://www.hetlaatstenieuws.tv


  16 november 2007 om 08:15
  Milko

  @ martijn

  Die hobby schilders en muzikanten publiceren hun dingen niet op internet en dat doen de hobby schrijvers wel….


  16 november 2007 om 12:16
  Kees

  Ik ben opzoek naar een artikel schrijver ik geef 5 euro per artikel het hoeft niet groot te zijn maar wel krachtig. heb 3 artikelen nodig dit is ook een test website vandaar dit bied en ik ben nieuw in de E-book selling business dus hoop wat reacties te krijgen groetjes Intresse ? mail businessaccount@live.nl


  30 november 2012 om 10:03
  edward avermaete

  ere bestaan heus wel hobbyclubs voor hobbyschrijvers hoor enkele voorbeelden dag van het ongekezen boek,het gelezen boek,hobbyschrijvers aan zee


  24 december 2012 om 05:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!