Nieuwe richtlijnen voor User Generated Content

Nieuwe richtlijnen voor User Generated Content
Anton Ekker meldt op de weblog van SOLV Advocaten dat een aantal media- en internetbedrijven, waaronder Microsoft, CBS, MySpace en Viacom, richtlijnen tot stand heeft gebracht voor het verspreiden van User Generated Content en de bescherming van de belangen van auteurs-rechthebbenden. De richtlijnen zijn vastgelegd in de User Generated Content Principles en hebben o.a. tot doel:
(...) the elimination of infringing content on UGC Services, the encouragement of original and authorized user-generated audio and video content uploads, the protection of the user privacy and the encouragement of a fair use of the copyrighted content on UGC Services (...)
Ekker weet verder te melden dat het initatief door velen wordt gezien als een poging om DRM-technologie te introduceren. Het zou met name de bedoeling zijn om state of the art filtering en blokkeringstechnologie te kunnen gaan gebruiken. Opmerkelijk is daarnaast de verplichting voor de aanbieder van de User Generated Content om gedurende een periode van 60 dagen informatie te bewaren met betrekking tot de internetgebruiker die de content heeft geplaatst. Deze informatie zou in geval van auteursrechtinbreuk dan kunnen worden verstrekt aan de auteursrechthebbenden. Daarnaast hebben de partijen onderling afgesproken elkaar niet aan te spreken in het geval dat hun content door een van de andere partijen niet goed wordt gefilterd.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Deze commentaar wordt gericht aan de bloglezers die zich in de concurrentie één team bevinden of zich aan de steungroep overwegen. De Wedstrijd van Blogs is een unieke kans om te testen hoe de dienst voordelen als platform om aan de oorspronkelijke netwerkprojecten heeft deel te nemen. Van 23 zal Oktober aan 15 November proberen om te weten te komen welk platform geschikter is online te stemmen. Omvattend om in verschillende talen te communiceren, die automatische vertaling gebruiken. Om te beginnen, laat uw steungroep in een totaal neutraal onderwerp uitdrukken
  http://board.blogforum.ru/showthread.php?p=695#post695

  Verder beslist zich waar u voordelig dit onderwerp draait om meer stemmen nu, een jaar of drie te worden. Laat elke taal zal zeggen hun woord

  geplaatst op
 • Huh?

  Ik denk dat Marnich's reactie hier had moeten staan:
  http://www.marketingfacts.nl/berichten/20071028_nederlandse_genomineerden_voor_internationale_blog_awards_bekend/

  Dat automatisch vertalen gaat volgens mij nog niet helemaal goed ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.