Live op het net: bosbranden in Californië

Live op het net: bosbranden in Californië
,

Nu bosbranden grote ravage aanrichten in het zuiden van Californië, is op het net de verwoesting van het natuurgebied en de voortgang van het bluswerk van minuut tot minuut te volgen. De crisiswebsite van San Diego County lag er maandag 22 oktober, net als de bosbrand-site van de staat Californië vaker uit dan dat hij werkte, maar op allerlei manieren hebben diverse instanties en particulieren gezamenlijk de informatievoorziening op zich genomen.

Zo is het weblog Califire een van de belangrijkste informatiebronnen geworden waar bewoners uit de regio het laatste nieuws over de uitbreiding van de bosbranden kunnen bekijken. Naast updates in blogposts over nieuwe branden die zijn ontstaan of branden die zijn geblust, vind je hier ook belangrijke telefoonnummers van brandweerkazernes, dierenasielen of staatsbosbeheer. Ook linken naar info met tips voor het beschermen van je huis of evacuatie ontbreken niet. Via google maps van b.v. de lokale krant Sign on San Diego is tot op de straat nauwkeurig te zien waar de branden precies woeden en waar huizen verplicht of vrijwillig geëvacueerd worden.

Op sites als Flickr , YouTube en via podcasts informeren media. bewoners uit de regio en hulpinstanties elkaar voortuderend met beeld en audio uit de getroffen gebieden. Het is verder interessant te zien hoe op het web naast diverse communicatieuitingen ook allerlei hulpinitiatieven ontwikkeld worden. Het net vormt hierin een verbindende schakel om mensen, goederen en geld aan elkaar te verbinden. Zo kan je je op Volunteer San Diego specifiek aanmelden als vrijwilliger om bij de branden assistentie te verlenen door voedselpakketten te leveren, mensen in huis op te vangen of in een van de evacuatiecentra te helpen.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 7 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.