MySpace en Skype gaan samenwerken

17 oktober 2007, 10:53

MySpace, het grootste internationale online social network, en Skype, wereldleider in online Internet Communicatie, kondigen vandaag hun partnership aan. Wereldwijd hebben zij respectievelijk 110 miljoen en 220 miljoen gebruikers. Het partnership brengt de twee populairste Internet communicatie platforms samen en creërt daarmee ’s werelds grootste online voice-connected community.

Zou dit dan de langverwachte innovatie zijn die voor meer winst moet gaan zorgen?

MySpaceIM with Skype wordt gelanceerd in 20 landen waar MySpace zogenaamde gelocaliseerde communities heeft. Miljoenen gebruikers kunnen vanaf november gratis via Skype bellen met zowel MySpace als Skype gebruikers. Nu Skype is gekoppeld aan MySpace instant messaging kunnen alle gebruikers wereldwijd op een makkelijke manier contact met elkaar onderhouden. MySpace gebruikers hoeven hiervoor geen extra Skype software te downloaden.

Chris DeWolfe, co-founder en CEO van MySpace:” MySpaceIM with Skype is in alle opzichten een voorbeeld van baanbrekende produktintegratie en partnership. Skype is dé technologie leider op internet voice communicatie en heeft een enorme gebruikersgroep. Het is fantastisch dat we deze kunnen samenbrengen met onze bestaande community”.

Michael van Swaaij, Interim CEO van Skype: “ Zowel MySpace als Skype brengen mensen dichter bij elkaar, waar ter wereld zij ook leven. Dit partnership bevestigt dat Skype bij uitstek hét Internet communicatie platform is. Het wordt voor iedereen makkelijk om gratis te bellen of zij nu behoren tot Skype of MySpace”.

Derek Fehmers, Marketing Director van MySpace Nederland: “Sinds afgelopen juni hebben we een kantoor in Amsterdam. In Nederland staan we met 500.000 actieve gebruikers aan het begin van onze groeicurve. Dit partnership is een geweldige ondersteuning voor onze groeiambitie”.

De financiële afspraken zijn niet openbaar gemaakt.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Peter

  online voice-connected community

  hahaha, die term heb je van Bullshitr.com, right?


  17 oktober 2007 om 15:10
  Robert de Boer

  @Peter: Zo omschrijven beide partijen zélf het eindresultaat van deze samenwerking.


  18 oktober 2007 om 10:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!