Vernieuwde Wehkamp gids terug op groot formaat: aanjager webverkoop

Vernieuwde Wehkamp gids terug op groot formaat: aanjager webverkoop
,
@peterluit

De kleine Wehkampgids, die een paar jaar geleden nog behoorlijk wat kritiek te verwerken kreeg door in de TV reclames een hondje te gebruiken als slachtoffer waar de oude gids op terecht kwam, is verleden tijd. Een grote drukorder komt weer terug op de internationale drukkerijmarkt. De nieuwe gids op groot formaat wordt in een oplage van 1,3 miljoen exemplaren gedrukt door verschillende nationale en internationale drukkerijen. Volgens GWmedewerkster Ellen Pouwels voldeed het kleine formaat niet aan de wensen van de klanten, waarbij vooral de modesectie het moest ontgelden. Joke Vrolijk, woordvoerster bij Wehkamp zei in een vraaggesprek met GW dat inmiddels 78% van de verkopen via het web verloopt. ‘De gids is daarbij de belangrijkste aanjager om mensen uit hun stoel achter de computer te krijgen.’

De nieuwe Wehkamp gids zal nog beter dan voorheen inspelen op de verkoopbevordering richting het web. Daar kunnen klanten artikelen beter bekijken door ze in te zoomen en meer informatie te krijgen in vergelijking tot de gids. Op de website is actualiteit van het aanbod en van de achterliggende informatie belangrijker dan in de gids. Natuurlijk brengt de overstap naar het grote formaat extra kosten met zich mee, maar volgens Vrolijk worden die kosten door een hogere klanttevredenheid snel terug verdiend. Bovendien zit Wehkamp midden in een reorganisatie, waarbij 66 fulltime banen worden gesaneerd in afdelingen zoals inkoop en commercie. Wehkamp ondervindt concurrentie van het succes waar ze zelf al vroeg mee begonnen: het web. Naast de grote namen als Otto, Neckermann en Klingel, is het on-line aanbod van de productportfolio van Wehkmap inmiddels (versnipperd) te verkrijgen bij vele duizenden kleine nationale en internationale e-bedrijfjes. Wehkamp heeft daarom ook haar prijsbeleid aangescherpt om de concurrentie voor te blijven.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • De s p a t i e t o e t s had weer eens kuren. Wehkampgids, webverkoop, drukkerijmarkt, GW-medewerkster, verkoopbevordering, klanttevredenheid, productportfolio. De rest van het taalgebruik is ook niet veel soeps, maar dit zijn in ieder geval de ergste fouten.

  geplaatst op
 • vorm, inhoud, heeft iemand een uitknop?

  ontopic: Ben benieuwd of het ook echt gaat werken. Ben over het algemeen best gecharmeerd van de online/ofline combi van Wehkamp

  geplaatst op
 • L.S.,

  Is het mogelijk om een Wehkampgids naar mijn huisadres op te sturen?

  Adres: José de Ruiter
  Santpoorterplein 18
  2023 DN Haarlem

  Alvast bedankt,

  José de Ruiter

  geplaatst op
 • kunt u mij een gids toezenden

  geplaatst op
 • @D Ekkel: we printen de website vandaag nog uit en sturen 'm naar u toe!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.