E-mailmarketing meest populaire digitale marketingtool

E-mailmarketing meest populaire digitale marketingtool

Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat marketeers een grote voorkeur hebben voor e-mailmarketing. De onderzoekers ondervroegen wereldwijd 311 marketeers. 83 procent gaf een voorkeur aan e-mailmarketing, 73 procent ging voor display ads, 63 procent verkiest paid search als meest populaire marketingtool (via: sfnblog):

E-mailmarketing meest populaire digitale marketingtool

Meer dan 25 procent van de ondervraagden is van plan om de komende drie jaar meer te gaan uitgeven aan e-mailmarketing, en dat zal gevolgen hebben voor uitgaven aan paid search en andere marketingtechnieken.

McKinsey vroeg ook nog naar de toekomst en de kansen van online marketing. ‘By 2010, respondents generally thought the Web would be part of the first two stages of the buyer decision-making process — product awareness and information gathering — for a majority of all consumers.’ Daar zouden ze best wel eens gelijk in kunnen hebben. Een echt spannende voorspelling is het dan ook zeker niet. Lees in deze context ook: ‘E-mailmarketing groter dan DM in Groot-Brittannië’.

Meer cijfers en grafieken zijn hier in dit artikel op emarketer te vinden.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hmm, hier zie ik weer dat slechts 39% referrals (ik neem aan dat hier affiliate marketing mee wordt bedoeld) populair is, terwijl uit een ander onderzoek bleek dat zo’n 95% van de adverteerders die affiliate marketing gebruiken vinden dat het een erg kosten effectieve manier van marketing is. Dit was ‘slechts’ 90% bij zoekmachine advertising en 82% bij emailmarketing. 't Blijft goochelen met cijfers...

  geplaatst op
 • Jammer dat er geen specificatie is voor game advertising. Is dit terug te vinden in het complete onderzoek?

  geplaatst op
 • Ik zie alleen "emerging vehicles" ertussen staan. Waar ook bijv blogs onder vallen.

  geplaatst op
 • Is het niet zo dat door de hoeveelheid spam e-marketing compleet nutteloos maakt, sterker nog, je krijgt er een slechte naam van (als stuurder van ongevraagde mail.

  Ik geloof dat ik emails moet redden uit mijn spam-bak als iemand mij belt dat hij een mailtje heeft gestuurd. En ik weet dat heel veel mensen zo handelen. Of leg ik de definitie E-mail marketing verkeerd uit ?

  geplaatst op
 • Beste John Geerts,

  Eigenlijk geef je het zelf al aan, e-mail marketing is geen e-mail marketing wanneer je zomaar en ongevraagd e-mail gaat versturen naar e-mail adressen die je niet op een opt-in basis hebt verkregen.

  Hiernaast is het zo dat wanneer je een goede (winstgevende) e-mail campagne wil gaan opzetten, je er niet vanuit moet gaan dat je 1 e-mailtje kan gaan sturen en dat je dan klaar bent. Het is belangrijk om erachter te komen wat het interesseprofiel van de persoon achter het e-mail adres is. Pas dan kun je gaan denken aan succesvolle e-mail marketing campagnes.

  Veel bedrijven zien e-mail marketing helaas nog als een goedkoop alternatief voor het verzenden van hun reclameboodschap. Onze mening is echter mits het goed uitgevoerd wordt, dat het een zeer effectieve vorm is van zakelijk relatiemanagement. Heb je een goede zakelijke relatie opgebouwd met de persoon die jou zijn/haar e-mail adres heeft gegeven, zullen de resultaten vanzelf ook komen. (het geven en nemen verhaal)

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen Geefhuizen
  http://www.emailpostbode.nl

  geplaatst op
 • Hoi Jeroen,

  Bedankt voor de toelichting. Dan gaat het dus sec om het onderhouden en uitbouwen van al bestaande relaties. Daar zie ik inderdaad ook wel mogelijkheden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.