Steeds meer vijftigplussers op internet

Steeds meer vijftigplussers op internet
, Upstream
@marcoderksen

Twee op de drie vijftigplussers beschikten in 2005 over een computer. Ruim de helft van hen (58 procent) had een internetverbinding. Mannen en hoger opgeleiden hebben vaker een computer dan vrouwen en lager opgeleiden. Maar dit verschil is de afgelopen jaren wel kleiner geworden. Van de jongere senioren (50-64) had in 2005 al 84 procent een computer en 77 procent een internetverbinding. Daarmee liepen zij niet meer achter bij jongere leeftijdsgroepen.

Dat staat in het rapport Verbinding maken, Senioren en ICT dat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) gisteren heeft gepubliceerd (via: ad.nl).


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zoals ik gisteren ook al op Metro Microblog voorrekende moet de titel volgens mij Meeste vijftigplussers níet op internet zijn: 58% van 2/3 is minder dan de helft, toch?

  geplaatst op
 • Scherp Karel, je hebt gelijk, het ANP-bericht en alle volgers (incl. Marketingfacts) hebben de titel verkeerd overgenomen.

  geplaatst op
 • Heb de titel ook maar meteen aangepast!

  geplaatst op
 • In ieder geval blijft het goed nieuws

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.