VNU Media neemt Vacaturebank.nl over

17 september 2007, 13:12

Karel Kolb schreef al eerder over de plannen van VNU Media. Na de uitverkoop van titels die niet passen binnen de plannen, werd vandaag bekend dat VNU Media Vacaturebank.nl overneemt (via: InCT).

VNU Media zal de activiteiten van Vacaturebank.nl op zo kort mogelijke termijn integreren in de activiteiten van NationaleVacaturebank.nl dat al sinds 2004 in handen is van het uitgeefconcern. Met de overname beoogt VNU Media als multimediaal uitgever haar toonaangevende positie op de Nederlandse recruitmentmarkt, zowel in print als online, verder te versterken.

De overname betekent een belangrijke impuls voor NationaleVacaturebank.nl. Gerekend wordt op 15% toename van het aantal CV’s in de database en een stijging van 10% in de maandelijkse online bezoekersaantallen.

Florence Schmit, Publisher van NationaleVacaturebank.nl, verwacht dat de campagnes van NationaleVacaturebank.nl met de integratie van Vacaturebank.nl nog beter kunnen renderen: “Vacaturebank.nl zal als merk verdwijnen. Tegelijkertijd zijn we er van overtuigd dat dit zal leiden tot meer eenduidigheid en helderheid. We versterken met de overname zowel de naam als propositie van NationaleVacturebank.nl.”

Op dit moment zijn de respons en conversiecijfers van NationaleVacaturebank.nl, ondanks de steeds verder dalende werkeloosheid, erg goed te noemen. Schmit: “En dat dus tegen het marktbeeld in. Sinds de start van onze meest recente campagne zien we de bezoekcijfers en conversie omhoog gaan. De integratie van Vacturebank.nl moet die trend versterken. En respons op vacatures is uiteindelijk waar het ons en onze adverteerders om te doen is.”

Met een totaal van ruim 60.000 actuele vacatures en 300.000 CV’s is NationaleVacaturebank.nl de grootste banensite van Nederland op de Nederlandse markt.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!