• Mobile
  wordt gesponsord door

Alweer grens van 1 miljard internetgebruikers gepasseerd?

Alweer grens van 1 miljard internetgebruikers gepasseerd?

Alweer grens van 1 miljard internetgebruikers gepasseerd?Eerder deze week kreeg ik van diverse lezers de tip dat er wereldwijd 1 miljard internetgebruikers zouden zijn. Althans, dat schrijft NU.nl dat zich baseert op een ANP-bericht dat weer verwijst naar een woensdag gepubliceerd onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU), het VN-agentschap voor informatie- en communicatietechnologie.

Vreemd genoeg is op de website van ITU niets van dit onderzoek terug te vinden (of ik moet er overheen kijken) en is er eerder dit jaar ook al eens via het ANP geroepen dat er wereldwijd 1,25 miljard internetgebruikers zijn. Zouden ze bij het ANP dit soort cijfers wel eens controleren?

Zelf maak ik voor dit soort cijfers meestal gebruik van Internet World Stats waar op dit moment het totaal staat op 1,17 miljard internetgebruikers.

Interessanter uit het bericht zijn de schattingen voor het aantal telefoonaansluitingen. Eind 2006 zouden er bijna 4 miljard telefoonaansluitingen zijn. Het gaat dan om 1,2 miljard vaste en bijna 2,7 miljard mobiele aansluitingen. Meer dan 60 procent van de mobiele gebruikers leeft in ontwikkelingslanden en opkomende naties. Zo nam het aantal mobiele aansluitingen in China in het eerste kwartaal van 2007 met 87 miljoen en in India met 110 miljoen toe. Heeft iemand wellicht een goede bron om deze cijfers te controleren


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • nationmaster.com wellicht?

  geplaatst op
 • @evert: handige site dat nationmaster.com, thx! Wel een beetje slecht bijgehouden blog overigens ;-)

  geplaatst op
 • Marco, ik heb hetzelfde geprobeerd vandaag en kwam er ook niet uit met het ITU. Verder kwam ik een artikel tegen dat zei dat al in 2005 we over het miljard heen waren gegaan.
  Laten we het er op houden dat het lastig te bepalen is, dat aantal werkelijke gebruikers.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.