Yahoo! neemt BlueLithium over

Yahoo! neemt BlueLithium over

Opnieuw een grote overname binnen de online advertising wereld. Dit maal is het Yahoo! dat het internationale advertentienetwerk BlueLithium overneemt voor ongeveer 300 miljoen dollar. Eerder nam Yahoo! al Right Media over voor bijna $ 700 miljoen. Met deze laatste overname probeert Yahoo! opnieuw de positie als online advertentienetwerk te versterken ten opzichte van concurrenten Google en Microsoft.

BlueLithium ontwikkelt technologie waarmee zeer specifiek getarget kan worden en dat biedt Yahoo! straks de mogelijkheid om zich meer te richten op performance based marketing. Tot op heden werd het netwerk van Yahoo! vooral gebruikt voor branding doeleinden en was het minder interessant voor direct response marketing. De expertise van BlueLithium moet daar verandering in gaan brengen.

Zie ook eerdere artikelen over de verschillende overnames door Google, Microsoft en Yahoo!:

Microsoft trekt met aQuantive ten aanval
Microsoft koopt aQuantive voor 6 miljard dollar
Opnieuw overnames in online advertentiemarkt
Google koopt DoubleClick voor $3,1 miljard dollar


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Interessant!
  Volg al een tijdje de ontwikkelingen op gebied van behavioral targeting en BlueLithium is met AdPath Remarketing één van de spelers in deze markt.

  geplaatst op
 • Interessant is ook de ontwikkeling te zien bij bijvoorbeeld publishers en mobile operators die hun eigen adnetwerk opzetten mbv externe technologie partners. Waarom nog langer Google of Yahoo gebruiken als je een hogere conversie kunt bereiken met je eigen netwerk.

  Groet,

  Bart

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.