Marcom Top 100 nu met Technorati Authority

3 september 2007, 15:40

Marcom Top 100 nu met Technorati Authority

Vorige maand kondigden we al aan dat we in september zouden komen met een nieuwe beoordelingsmethode voor de Marcom Top 100. Naast de Google PageRank, de stemmen van de Marketingfactsleden en de waardering van de initiatiefnemers van de lijst, nemen we nu ook de Technorati Authority mee in de beoordeling. Zoals verwacht heeft dit niet geleid tot een complete aardverschuiving alhoewel het voor sommige individuele weblogs wel heeft geresulteerd in een forse stijging of daling.

De top 3 is ongewijzigd gebleven waarbij Frankwatching zijn koppositie heeft verstevigd ten opzichte van Molblog en Dutchcowboys. Met Netlash hebben we voor het eerst ook een Vlaams weblog in de Marcom Top 10 staan.

Grootste stijgers en dalers

De grootste stijgers deze maand zijn: Marketingland.nl (+72 posities), Frontrunner (+47), Henk Blanken (+34), Highprofile.nl (+31), SEO Handleiding (+26), Andre Scholten (+24), Marcomblog (+22), Narrowcasting (+21), Matthijs Roumen (+21) en Karel Geenen (+19). Opmerkelijk is dat alle weblogs van Beerens Business Press (BBP) in de categorie grootste dalers vallen. Zowel Twinkle (-117 posities) als Telecommerce (-105 posities) maken een enorme duik in het overzicht (door Google PageRank 0).

Weblogs die zijn verwijderd uit de lijst

De volgende weblogs zijn verwijderd uit de lijst omdat de laatste update van voor 1 juni was: Advergameblog.nl, Amazing PR, Brandstage, Clockblog, Dialog Amigo, GameBiz, Having said that, Moospage, The e-Future en Uzy.nl.

Weblogs met lage beoordeling

Weblogs die na 1 juli geen update meer hebben laten zien, hebben van ons een cijfer 1 gekregen. Het gaat in dit geval om de volgende weblogs: Adword specialist, Emarky, Markant Magazine, Marketing Interactive, Marketinginsite.nl, Narrow-casting.nl, Zelblog.nl, Zesser en J8 Zoekmachine Marketing blog.

Mocht je overigens de url van je rss-feed wijzigen, geef dit dan aan ons door. Middels o.a. je RSS-feed controleren we namelijk de updates van je site!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

24 Reacties

  Trendmatcher

  Tja, en nu wordt een weblog als http://www.trendmatcher.nl de dupe van het feit dat het gebruikmaakt van een frameset. Mijn weblog staat namelijk op http://www.karssenberg.nl/weblog (met een technorati authority van 70!) en trendmatcher.nl is alleen “voor het gemak”.

  Ik weet niet of meer weblogs hier last van hebben en of jullie de ranking automatisch doorrekenen of dat het handwerk is? In dat laatste geval zou hier wellicht rekening mee gehouden kunnen worden?


  3 september 2007 om 17:11
  loket

  ‘k Voel me eerlijk gezegd wel comfortabeler met deze ranking. Minder druk.


  3 september 2007 om 17:21
  zbdigitaal

  Seau dan! 18 plaatsen geklommen. Ik vind het een hele eer.

  Linkers bedankt!


  3 september 2007 om 17:42
  André Scholten

  Bij de grootste stijgers nog wel, leuk 🙂


  3 september 2007 om 17:44
  SEO Handleiding

  Ik zeg goed bezig. Nu nog een PR5, en ik ga van het rechter lijstje naar het linker lijstje. 🙂


  3 september 2007 om 18:48
  Arnoud

  Cool, ben weer terug in de top 100 🙂

  P.S. De uitleg van de weging bij MarCom 100 overzicht is nog niet aangepast, de TA staat er nog niet bij.


  4 september 2007 om 05:13
  evroekel

  @Arnoud: Thx. Aangepast.

  @Fred Zelders: Link naar Grazr is opgenomen


  4 september 2007 om 12:55
  steven

  @ Erik, kan je meteen mijn positie nog aanpassen?


  4 september 2007 om 13:07
  Fred Zelders

  @Erik: Top! (vanwege de Grazr-link)


  4 september 2007 om 13:10
  evroekel

  @Steven: dat gaat niet lukken. Geheel is (gelukkig!) een geautomatiseerd proces waarbij we niet kunnen manipuleren. Met TA=38 in jouw geval scheelt dit overigens slechts enkele posities, maar je hebt helemaal gelijk dat het niet klopt. Excuus.

  Inmiddels daarom ook besloten dat script aangepast gaat worden om in geval van PR=0 of TA=0 voor die sites nogmaals een opvraging te doen, dus ik hoop dat deze ‘verslikking’ van het systeem volgende maand niet meer voorkomt.


  4 september 2007 om 14:34
  steven

  @Erik: Als ik het zo een beetje bekijk zou het weer het linker rijtje worden, dus top als TA volgende maand weer wordt meegenomen. Thanx!


  4 september 2007 om 15:34
  Roy Huiskes

  Hmm, beetje jammer dat ik hier geen authority heb van technorati en wel op technoratie zelf. Zoveelste keer er weer geen jota klopt van de marcom 100, toch jammer, zeker nu ik zie dat ik niet de enige ben.


  4 september 2007 om 16:17
  media

  @Roy, @Steven: d’r zaten blijkbaar een paar hickups bij het ophalen van de Technorati Authority. Vervelend, gaan we naar kijken. Ben het niet eens dat er daarmee geen jota klopt van de lijst voor beide blogs geldt in dit geval een beperkte verandering in score.


  5 september 2007 om 02:51
  ErwinVanLun

  Ik vind dat het begrip ‘marketing communicatie top 100’ verwatert. Het wordt stap voor stap steeds meer een technologie top 100.

  Er zijn allerlei blogs die zich richten op technologie (denk aan Bright of Dutch cowboys) die worden gelezen door enorme aantallen mensen (Google Pagerank) en worden getagd door toch meer technische georienteerde mensen (Technorati).

  Dat betekent dat steeds meer technologie georienteerde blogs de weg ophoog weten te vinden. Blogs die bijvoorbeeld niet eens de mogelijkheid bieden om te taggen, omdat bijvoorbeeld het grootste deel van hun doelgroep daar niet op zit te wachten, zakken.

  Op zich is dit geen probleem. Alleen vind ik de naam ‘Marketingcommunicatie top 100’ dan niet de lading meer dekken.

  Wellicht een idee om blogs te categoriseren en aparte lijstjes te maken…


  5 september 2007 om 18:24
  Trendmatcher

  @Erwin,

  Komt er dan ook een categorie: Trendmatchers?


  5 september 2007 om 18:37
  ErwinVanLun

  Nou Trendmatcher, – wellicht is het een idee om de grote TrendMatcher top 10 te maken: wie zijn de beste TrendMatchers?

  Zoals ik je eerder elders heb beloofd, wil ik daar best de domeinnaam trendmatcher.com voor gebruiken! Zorg jij voor de content?


  7 september 2007 om 14:46
  Paul

  Goed artikel!

  Wel wat ouder, maar geeft toch inzicht in de ontwikkeling van de verschillende weblogs.

  Bedankt,

  Paul


  27 september 2010 om 20:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!