Recordpoging Mentos Geysers door Eepybird in Breda

Recordpoging Mentos Geysers door Eepybird in Breda
, ING Groep
@evr

Voor de frequente bezoekers van Marketingfacts zijn de Mentos Geysers niets nieuws. EepyBird startte destijds het virale effect met de Cola-fonteinen. Mentos reageerde enthousiast en startte een video-contest op MentosGeysers.com. 15 september komen de heren van EepyBird naar Nederland voor een spetterend optreden in Breda. Samen met het publiek doen ze een poging het wereldrecord Mentos Geysers met 504 flessen te verbreken.

Deelnemers ontvangen een Mentos Geysers pakket bestaande uit poncho, fles cola, rol mentos, tandenstoker en reageerbuisje. Hoewel Coca-cola in het begin stelde dat “The craziness with Mentos doesn’t fit with the brand personality” gooiden ze later het roer om met de The Coke Show en worden bij deze recordpoging in Breda de flessen ter beschikking gesteld door Coca-Cola.

Naast promotie via persberichten, YouTube, Hyves en andere relevante sites wordt er vooral lokaal gepromoot in de omgeving van Breda via posters en promotieteams met flyers.

Benieuwd hoeveel media exposure dit (weer) gaat opleveren.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Vet! Ik heb me ingeschreven. Wel even ergens een poncho op de kop tikken.

  geplaatst op
 • @Matthijs:
  Deelnemers ontvangen een Mentos Geysers pakket bestaande uit poncho, fles cola, rol mentos, tandenstoker en reageerbuisje.

  geplaatst op
 • Kijk dat is slimme en vooral ook leuke marketing! Misschien niet direct vanaf het begin goed opgepikt door Coca-Cola, maar Mentos pikte het destijds zeker meteen goed op. Echt guerrillamarketing kun je het nu niet (meer) noemen, maar toch erg leuk. Misschien user generated marketing/branding?

  geplaatst op
 • Misschien een reactie die wat buiten de algemene thematiek van Marketingfacts valt, maar als je bedenkt dat voor elke liter Coca Cola die van de band komt, er gemiddeld 2,7 drinkwater nodig is (in de Indiase fabrieken zelfs 4 liter)...
  Is dit soort verspilling (mentos-cola fonteinen) wel aanvaardbaar?

  geplaatst op
 • Waar gaat dit evenement in Breda plaatsvinden?

  geplaatst op
 • Op het Kasteelplein om 14.00 dus :)

  geplaatst op
 • Mooi getimed. Gelijk met het festival Breda Barst dus publiek genoeg!

  geplaatst op
 • Dennis Hoogervorst van Youngmarketing schrijft op zijn weblog dat we het Nederlands wereldrecord Mentos Geyser spuiten (zie video) in handen hebben!! Vorige record stond op naam van 791 Texanen.

  geplaatst op
 • @Paul: thx voor update! Ik moet je zeggen dat ik tot nu niet in de offline-media of ergens op TV (Hart van NL?) ben tegengekomen. Had ik niet verwacht of heb ik het domweg gemist?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.