Emailmarketing groter dan DM in Groot-Brittannië

Emailmarketing groter dan DM in Groot-Brittannië

Express.be (via marketingonline.nl) weet te melden dat e-mailmarketing in de UK dit jaar voor het eerst qua volume groter is dan direct mail. Dat blijkt uit cijfers van de Email Marketing Council van de Britse Direct Marketing Association.

Volgens de onderzoekers is het volume aan e-mailmarketing in één jaar tijd met 52 procent gestegen. Men verwacht dat in de toekomst de volumes met ongeveer éénderde zullen blijven groeien. Volgens 42 procent van de respondenten is het succes te danken aan het feit dat het medium gerichte campagnes mogelijk maakt, 33 procent verwijst naar het productaanbod en 25 procent denkt dat het ligt aan goede creatieve campagnes.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Adforesult verwijst naar het nieuwe Bellwether Report van het Institute of Practitioners in Advertising (IPA) waaruit blijkt dat de directmarketingbudgetten in de UK stabiel blijven, terwijl bedrijven steeds meer online besteden.

    Volgens het rapport zijn de plannen om geld te besteden aan direct marketing toegenomen. Het Bellwether toont aan dat 6 procent van het marketingbudget besteed wordt aan internet, wat nog steeds overwegend een een-op-een medium is.
    Sommige experts hebben het succes van direct marketing op dit moment toegeschreven aan het feit dat e-mail voor het eerst als een directmarketingkanaal wordt gezien. Het Bellwether Report laat zien dat 21,8 procent van de bedrijven het online-marketingbudget heeft verhoogd en 18 procent z’n directmarketingbestedingen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.