YouTube introduceert InVideo Ads

YouTube introduceert InVideo Ads

Gisteren schreef ClickZ er al over en vandaag meldt ook Emerce dat Google’s YouTube een nieuw advertentieformaat heeft geintroduceerd: InVideo Ad.

De InVideo Ad die voorlopig alleen beschikbaar is voor de Amerikaanse markt, bestaat uit een Flash-overlay die 15 seconden na het begin van een video verschijnt. De Flash-overlay is voor 80 procent transparant en neemt gedurende 10 seconden 20 procent van de onderste beeldruimte in beslag. Na die tijd verdwijnt de reclame-aankondiging weer. Door op de Flash-overlay te klikken wordt een tweede venster geopend en verschijnt de commercial. Google hanteert vooralsnog een tarief van $20 CPM.

Google heeft de afgelopen maanden in samenwerking met adverteerders als BMW, New Line Cinema en Warner Music het nieuwe advertentieformaat uitgebreid getest. Anderhalve maand geleden bemerkte een alerte YouTube-gebruiker het nieuwe advertentieformaat en plaatste deze op YouTube (met dank aan Erwin Boogert).


DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Op Frankwatching was al eerder bovenstaande video te zien en werd er discussie gevoerd over het nieuwe advertentieformaat. Daarin wordt o.a. verwezen naar andere voorbeelden van online videoadvertenties zoals die van Eggnetwork en Adjustables.

  geplaatst op
 • Google is overigens op meerdere fronten bezig om YouTube te vercommercialiseren. Ik lees net op Search Engine Journal dat Google News inmiddels ook video's van YouTube plaatst bij nieuwsitems:

  (...) Google News has begun incorporating video from YouTube, including several top news sources such as CBS, Reuters, and a number of local Hearst TV stations. (...)

  geplaatst op
 • Ik ben wel gecharmeerd van deze video-insert methode. Ben benieuwd wanneer deze in de NLse markt te zien is.

  geplaatst op
 • Metacafe doet dit ook al een tijdje...

  geplaatst op
 • @Ronald: wat ik er van begreep is dat het advertentieformaat de komende maanden ook in andere landen wordt uitgerold.

  @Laura: kan ik daar ergens iets meer over vinden?

  geplaatst op
 • @Marco
  Meer info

  geplaatst op
 • Waar ik heel erg benieuwd naar ben, is de invloed die je als adverteerder hebt. Kan er getarget worden, of kom je op ieder willekeurig filmpje terecht. Ik kan me voorstellen dat je als adverteerder niet naar voren wilt komen in een 'cat fight' filmpje.

  geplaatst op
 • @Mathijs: wat ik ervan begrepen heb en op Emerce heb gelezen is dat adverteerders specifiek kunnen adverteren op geografische locatie, demografie, dagdeel en YouTube-genre. Het is me niet duidelijk wat dat betekent voor het tarief maar dat zal dan zeker hoger liggen.

  geplaatst op
 • inmiddels is er al een firefox plugin ontwikkeld die de overlay advertenties uitschake: http://www.chrisfinke.com/addons/tubestop/

  geplaatst op
 • *uitschakelt natuurlijk in de vorige zin.

  geplaatst op
 • @Danielle: Hoewel de ad's wel worden gestopt, is Tubestop hiervoor niet specifiek ontwikkeld. 't is een neveneffect ten gevolge van de opzet die YouTube heeft gekozen bij tonen van die ad's. Zie deze toelichting

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.