YouTube introduceert InVideo Ads

22 augustus 2007, 04:17

Gisteren schreef ClickZ er al over en vandaag meldt ook Emerce dat Google’s YouTube een nieuw advertentieformaat heeft geintroduceerd: InVideo Ad.

De InVideo Ad die voorlopig alleen beschikbaar is voor de Amerikaanse markt, bestaat uit een Flash-overlay die 15 seconden na het begin van een video verschijnt. De Flash-overlay is voor 80 procent transparant en neemt gedurende 10 seconden 20 procent van de onderste beeldruimte in beslag. Na die tijd verdwijnt de reclame-aankondiging weer. Door op de Flash-overlay te klikken wordt een tweede venster geopend en verschijnt de commercial. Google hanteert vooralsnog een tarief van $20 CPM.

Google heeft de afgelopen maanden in samenwerking met adverteerders als BMW, New Line Cinema en Warner Music het nieuwe advertentieformaat uitgebreid getest. Anderhalve maand geleden bemerkte een alerte YouTube-gebruiker het nieuwe advertentieformaat en plaatste deze op YouTube (met dank aan Erwin Boogert).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  ronaldtervoert

  Ik ben wel gecharmeerd van deze video-insert methode. Ben benieuwd wanneer deze in de NLse markt te zien is.


  22 augustus 2007 om 05:43
  media

  @Ronald: wat ik er van begreep is dat het advertentieformaat de komende maanden ook in andere landen wordt uitgerold.

  @Laura: kan ik daar ergens iets meer over vinden?


  22 augustus 2007 om 05:48
  Mathijs Dordregter

  Waar ik heel erg benieuwd naar ben, is de invloed die je als adverteerder hebt. Kan er getarget worden, of kom je op ieder willekeurig filmpje terecht. Ik kan me voorstellen dat je als adverteerder niet naar voren wilt komen in een ‘cat fight’ filmpje.


  22 augustus 2007 om 07:14
  media

  @Mathijs: wat ik ervan begrepen heb en op Emerce heb gelezen is dat adverteerders specifiek kunnen adverteren op geografische locatie, demografie, dagdeel en YouTube-genre. Het is me niet duidelijk wat dat betekent voor het tarief maar dat zal dan zeker hoger liggen.


  22 augustus 2007 om 07:23
  ecritures

  *uitschakelt natuurlijk in de vorige zin.


  26 augustus 2007 om 08:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!