Content-Aware Image Sizing

Content-Aware Image Sizing
, Droombos Design

Deze nieuwe resize techniek "seam carving" van dr. Ariel Shamir en Shai Avidan is getoond op het Siggraph festival in San Diego. Met deze algoritmische techniek kun je afbeeldingen vergroten of verkleinen en objecten verwijderen zonder verlies van belangrijke details en kwaliteit van de content. Kijk en bewonder!


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Verdikkie, zijn straks alle kamers en zwembaden op de travelsites 'supersized' ;-) Maar met name die voorbeelden aan het einde spreken tot de verbeelding.

  geplaatst op
 • @Erik
  Dat ziet er dik in zeg..

  mooie techniek wel, vooral het vergroten waarbij er hele stukken worden bijgemaakt... en dat met dat kind zijn hoofd had ik wel verwacht, maar de oplossing is briljant.. gewoon excluden van het retargeten

  geplaatst op
 • Mooie techniek! Ben benieuwd of dit echt goed gaat doorbreken.

  geplaatst op
 • Ik hou nogal voor het behoud van het original aspect ratio. Die kind en die vrouw, ook na het zgn buitensluiten van de hoofden, krijg je een plaatje met hele weirde onechte proporties. Mij stoort dat altijd enorm. Begint een beetje op photoshoppen op internet 2.0 te lijken ;-)

  geplaatst op
 • Een nuttige techniek voor veel situaties, lijkt me.
  Voor Adobe wellicht een nuttige techniek om in te kopen. :)

  geplaatst op
 • het wachten is nog op een server-based versie. Of een opensource commandline versie (wat dus meteen server based is). Dan is het hek pas echt van de dam. Tot dis tijd blijft het een "leuk voor de redactie, maar teveel gedoe" dingetje.

  geplaatst op
 • Techcrunch meldt dat Shai Avidan per 27 augustus 2007 in dienst is getreden bij Adobe.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.