Content-Aware Image Sizing

22 augustus 2007, 08:34

Deze nieuwe resize techniek “seam carving” van dr. Ariel Shamir en Shai Avidan is getoond op het Siggraph festival in San Diego. Met deze algoritmische techniek kun je afbeeldingen vergroten of verkleinen en objecten verwijderen zonder verlies van belangrijke details en kwaliteit van de content. Kijk en bewonder!

Moeder, maf, media. Join me on Twitter www.twitter.com/droombos

Categorie
Tags

6 Reacties

  evroekel

  Verdikkie, zijn straks alle kamers en zwembaden op de travelsites ‘supersized’ 😉 Maar met name die voorbeelden aan het einde spreken tot de verbeelding.


  22 augustus 2007 om 10:41
  Vamos

  @Erik

  Dat ziet er dik in zeg..

  mooie techniek wel, vooral het vergroten waarbij er hele stukken worden bijgemaakt… en dat met dat kind zijn hoofd had ik wel verwacht, maar de oplossing is briljant.. gewoon excluden van het retargeten


  22 augustus 2007 om 11:21
  mroumen

  Mooie techniek! Ben benieuwd of dit echt goed gaat doorbreken.


  22 augustus 2007 om 14:18
  John Geerts

  Ik hou nogal voor het behoud van het original aspect ratio. Die kind en die vrouw, ook na het zgn buitensluiten van de hoofden, krijg je een plaatje met hele weirde onechte proporties. Mij stoort dat altijd enorm. Begint een beetje op photoshoppen op internet 2.0 te lijken 😉


  22 augustus 2007 om 14:33
  Elja

  Een nuttige techniek voor veel situaties, lijkt me.

  Voor Adobe wellicht een nuttige techniek om in te kopen. 🙂


  23 augustus 2007 om 11:37
  Berkes

  het wachten is nog op een server-based versie. Of een opensource commandline versie (wat dus meteen server based is). Dan is het hek pas echt van de dam. Tot dis tijd blijft het een “leuk voor de redactie, maar teveel gedoe” dingetje.


  23 augustus 2007 om 19:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!