• Mobile
  wordt gesponsord door

Zoekmachine optimalisatie voor bloggers

Zoekmachine optimalisatie voor bloggers


Matt Cutts sprak op WordCamp 2007 (congres voor gebruikers van WordPress) over zoekmachine optimalisatie voor bloggers. In een ruim uur vertelt hij hoe je je (WordPress) blog zoekmachine vriendelijk inricht. Veel basiskennis zoals tips over zoekmachine vriendelijk schrijven, keywords, beveiliging, inrichting van URL’, tools en plugins. Voor iedereen met een blog een interessante video om eens te bekijken. De sheets zelf vind je op zijn eigen blog.

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • wat ik niet snap is dat WordPress nog steeds niet automatisch een robots.txt en een sitemap.xml aanmaakt

  zou een hoop users helpen :)

  geplaatst op
 • @Christian, misschien om deze reden: Google sitemaps, leuk, maar niet voor nieuwe sites. Het zou een vrije keus moeten zijn of je wel of niet een XML sitemap toepast. Mensen die het wel willen kunnen simpel een plugin toevoegen.

  geplaatst op
 • Interessante video, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Volgens mij ook niet allee interessant voor bloggers, veel van Matts tips zijn ook nuttig voor andere soorten sites.

  Het is aan te raden de gelinkte powerpoint ook vast te openen, want helaas is de projectie in de video vaak niet te zien.

  Goed om te zien dat ik mijn weblog al op veel punten goed heb opgezet, toch ook weer een paar nuttige tips gezien ter verbetering. Thx!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.