Microsoft trekt met aQuantive ten aanval

Microsoft trekt met aQuantive ten aanval

Eerder schreef ik dat Microsoft de boot dreigde mis te lopen op online advertising gebied, maar vandaag is bekend geworden dat de overname van aQuantive Inc. definitief rond is. Tegelijkertijd heeft Microsoft de oprichting van Advertiser and Publisher Solutions (APS) Group aangekondigd:

De APS Group wordt verantwoordelijk voor het productmanagement, de planning en business development voor alle advertentieplatforms, tools en diensten voor adverteerders en publishers. Hieronder vallen Atlas, MSNDR, Microsoft adCenter en nieuwe vormen van advertising, zoals advertenties in games en op mobiele apparaten…

...De overname van de technologieën en mensen van aQuantive is voor Microsoft een belangrijke strategische investering. Deze stap zal ons helpen uit te groeien tot een van de twee top online advertentieplatforms in de industrie.

Daarmee lijkt Mircrosoft de stand met Google niet alleen gelijk te hebben getrokken, maar zelfs een lichte voorsprong te nemen. Hoewel de combinatie van Google en DoubleClick qua marktaandeel vele malen groter is, heeft Google de online advertising mogelijkheden van beiden tot op heden strikt gescheiden gehouden. Microsoft lijkt nu als eerste van de grote drie (Yahoo! doet ook nog steeds mee) naar een volledige integratie te streven. Echter ook in Mountain View zal vast en zeker een plan klaarliggen om tot één groot advertentieplatform te komen. Benieuwd of we daar op korte termijn meer van gaan horen…


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.