Marketingfacts twittert

Marketingfacts twittert

Marketingfacts twittert

Marco gaat vreemd. Stond hij voorheen vroeg op om te bloggen en ging hij met de laatste reacties van die dag weer naar bed, tegenwoordig is hij verslingerd aan Twitter zo lazen we deze week ook al in De Pers. Ik moet je zeggen, sinds een paar weken ben ik zelf ook actief met Twitter en met een bericht zoals vandaag over Brood met muisjes bij Albert Heijn is het microbloggen een mooi middel om elkaar razendsnel op de hoogte te houden en vaak te informeren over zaken die later weer geblogd worden of in een reactie worden gezet. Eén ding blijf ik irritant vinden en dat is als je een bericht krijgt van iemand als antwoord op een vraag van zijn vriendje, maar je de vraag dus volstrekt gemist hebt omdat jij het “vriendje van het vriendje” weer net niet volgt. Volg je me nog? ;-)

Voor alle twitteraars onder ons een klein nieuwtje, als je marketingtwit toevoegt aan je twitteraccount krijg je automatisch de titel en de url van de nieuwe artikelen op Marketingfacts.


Geplaatst in

DelenEr zijn 31 reacties op dit artikel

 • :-)

  Wellicht aardig om uit te leggen hoe je nu automatisch de RSS-feed van Marketingfacts in Twitter krijgt? Ik kreeg die vraag vanmiddag al van Karlijn.

  geplaatst op
 • Matthijs van den Broek klopt gewoon alles over :-) Ik wilde het niet te technisch maken om de non-twitteraars niet gek te maken, maar er zijn een paar mogelijkheden. Een aantal CMS-systemen zoals Wordpress heeft een Twitter-tool plugin hiervoor, helaas heeft Expression Engine dit nog niet en een request in developersforum leverde (nog) niets op.

  Maar je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de service van RSS2Twitter, dat is het eenvoudigst. Alleen ben je afhankelijk van een derde partij en in het verleden heeft RSS2Twitter al eens een weekend niet gedraaid.

  Daarom maken wij gebruik van het RSS to Twitter script van Paul Stamatiou. Dit hebben we op onze server geinstalleerd. Het script leest periodiek onze RSS-feed, logt in bij Twitter en plaats een bericht met titel en url.

  Activering van het script kun je regelen via een Cronjob of op andere wijze.

  geplaatst op
 • Ik moet toegeven, dat Twitter inderdaad erg verslavend is. Maar dat ik nog steeds heel erg vaak door communicatiecollega's wordt aangekeken alsof ik een of andere "alien" ben als ik het over twitteren heb. Het is dus nog steeds allesbehalve gemeengoed.

  geplaatst op
 • [spam]
  Gebruik je nog tinyurl.com terwijl er kurl.nl is?

  http://kurl.nl?1023 is nog korter ook... ;-)
  [/spam]

  geplaatst op
 • @Peter: die tinyurl is iets dat twitter automatisch doet als je een URL ingeeft. Heel irritant want de helft van de tijd werkt het niet. Misschien moet je eens gaan praten met die gasten. Kurl is prima alternatief!

  geplaatst op
 • Ben die RSS2Twitter aan het testen. Heb vorige week PvdA geclaimd voor de PvdA-leiden (tja, PvdA landelijk gaat echt niet op 2.0 over de komende 10 jaar), dus hoop dat de berichten daar binnen gaan komen.

  geplaatst op
 • Erik, hoe los je dat op voor http://www.numpa.nl? Ook daar is Marco erg actief maar kunnen geen feeds worden toegevoegd.

  geplaatst op
 • @peter Bonjernoor: Zal er eens induiken en kijken of het script nu het al omzet in tinyurl of twitter.

  @Karel Kolb: Ik weet niet of je het zo bedoeld, maar ik heb ook geen feeds in twitter toegevoegd. Wel wordt er gebruikt gemaakt van een ingang die er wellicht bij Numpa niet is. Misschien goed als Numpa dit soort faciliteiten zelf aanbied?

  geplaatst op
 • @Karel: haha, grapjas; ik gebruik alleen maar twitter (dat automatisch is gekoppeld aan jaiku).

  geplaatst op
 • Erik, da´s een goeie. Ik weet dat Marco regelmatig met Eric B. over dit soort dingen spart, kan dit gelijk opgepakt worden.

  geplaatst op
 • Hij blijft leuk die Karel ;-) Wanneer is die twitter van jullie nu eigenlijk klaar? Is die vergelijkbaar met twitter, jaiku of numpa?

  geplaatst op
 • Dank je Marco. :-)

  Wat wij momenteel ontwikkelen zou je nog het beste een besloten groepsblog kunnen noemen. Dus een dynamisch mededelingenbord voor je zwangerschapsyogaclub (!), studentenvereniging, whatever. Maar ook bedrijven, ik denk dan in 1e instantie aan uitgevers, kunnen een dialoog met hun lezers/gebruikers aangaan. Zoals het er nu naar uitziet wordt de dienst gratis, we proberen dan ons geld (terug) te verdienen met advertenties.

  Waar we erg blij mee zijn is onze launching partner (zoals ik ook al twitterde). Een grote uitgever in het publieke veld. As we speak maken we een planning, de bedoeling is meteen na de zomer live te gaan.

  Op je vraag of we klaar zijn: compagnon Willem en ik communiceren nu al hoofdzakelijk via onze testomgeving (hij werkt vanuit Leiden), en ik kan nu al zeggen dat dat net zo verslavend is als twitter!

  En om je eigenlijke vraag te beantwoorden: onze dienst heeft in elk geval features van twitter en numpa, jaiku hebben we niet bekeken so far.

  geplaatst op
 • mooie plugin voor WordPress Erik, die ga ik es proberen op mijn (net weer in leven gebrachte) BuzzResearch blog

  geplaatst op
 • @Karel Kolb: In dat geval nog wel wat input voor je wat ik mij afgelopen dagen bedacht:

  1. Maak het per account mogelijk een rss-feed op deze wijze te 'broadcasten' naar al je vriendjes.
  2. Bied per account de mogelijkheid de ontvangst van iedereen danwel van specifieke vriendjes van dit soort berichten uit te zetten.
  3. Bied per account de mogelijkheid om dergelijke berichten door te zetten naar mijn eigen vriendjes waarbij er rekening wordt gehouden dat iemand deze zaken niet dubbel ontvangt.

  @Christiaan van den Berge: succes! Heb ergens gelezen dat het vrij makkelijk op te zetten zou moeten zijn middels die plugin.

  geplaatst op
 • Hmm, dus eens kijken of we de marketingtwit nog ergens kunnen finetunen. Als de body van een posting na live gaan wordt aangepast, komt het opnieuw in de rss-feed en dus ook opnieuw in marketingtwit. Twitter zou dit moeten tegenhouden maar doet dit soms wel/niet.

  Ik snap niet waarom er nog steeds geen plugin voor Expression Engine is en het forum van EE op dit vlak volledige zwijgt, zijn er geen ontwikkelaars actief op Twitter? ;-)

  geplaatst op
 • @Erik dankjewel voor je input, we nemen dit zeker mee!

  geplaatst op
 • Dat zijn inderdaad goede toevoegingen Erik!

  Vwb die marketingtwit, die wordt nu gestuurd door de RSS-feed. Eigenlijk zouden we moeten voorkomen dat er na aanpassingen in tekst een nieuwe RSS-feed wordt aangemaakt. Vroeger in pmachine was dat goed geregeld. Misschien ook eens kijken of dat ook mogelijk is in EE!

  geplaatst op
 • @Marco: Zolang titel en URL hetzelfde blijven kun je aanpassen wat je wilt maar levert het geen dubbele twit op volgens mij. Alleen moeten er niet bloggers twee identieke postings live gaan zetten ;-) Die wijken af qua URL en dus ging gisteren 2x hetzelfde bericht door twitter.

  geplaatst op
 • Twitter is vanmorgen weer eens niet mee te werken. Het ging een tijd goed met de performance van Twitter maar vanmorgen is het weer een drama. Toch maar weer naar Jaiku?

  geplaatst op
 • @Erik: nee dus, er wordt ook een nieuwe RSS-feed en twit aangemaakt als je niets aan de titel veranderd maar gewoon ergens in de tekst.

  geplaatst op
 • @Marco: I know, maar dat levert voor twitter (die dus alleen kijkt naar titel en url) een 100% dezelfde melding op en die wordt voor verzending door twitter er al uitgefilterd. Zij staan geen identieke berichten achterelkaar toe.

  Feitelijk maakt ook nu al ons systeem domweg elke x minuten een twitterbericht aan o.b.v. de laatste posting. Dat is dus ook vaak een 100% identiek twitterbericht als er niets nieuws, maar levert dankzij de controle aan de zijde van twitter geen probleem op.

  Helder?

  geplaatst op
 • Ah, daar heb je inderdaad gelijk in!

  geplaatst op
 • zijn er inmiddels al geen overkoepelende apps of sites die berichten naar zowel Twitter als naar Jaiku sturen?

  geplaatst op
 • Vast wel Christian, heb zelf een tijdje twitku gebruikt. Meer applicaties zijn overigens te vinden via de twitter startpagina van Gerrit Visser:

  http://twitter.start4all.com/

  geplaatst op
 • ik heb overigens vanochtend geen nieuwe tweets meer gezien van de marketingtwit..

  geplaatst op
 • Volgens mij lag Twitter er vanmorgen even uit; wellicht is dat de reden!?

  geplaatst op
 • @Christian van den Berge/@Marco: firewall bleek dat getwitter niet zo'n goed idee te vinden, maar het is nu goed ingesteld. 't is wachten op een nieuwe posting :-)

  geplaatst op
 • we zullen het meemaken! :)

  geplaatst op
 • @Christian van den Berge: twit van nieuwste bericht is net automatisch de deur uit gegaan :-)

  geplaatst op
 • Damn.. de marketingtwit weigert berichten te versturen. Ik krijg continu "disallowed key characters" maar er lijkt niets exotisch te zitten in de titels van vandaag?!

  Ook RSS2Twitter biedt tot nu toe weinig soelaas. Ruim een uur geleden de rss-feed ingevoerd, maar er komt nog niets langs twitter:-(

  geplaatst op
 • Toch maar besloten de twitbot via twitterfeed te laten lopen. RSS2Twitter gaf te vaak fouten of geen update. Het hierboven genoemde php-script leverde eveneens herhaaldelijk fouten op. Om onduidelijke redenen werkte dit op platform van Marketingfacts niet helemaal lekker.

  Tot slot een nieuwtje naast marketingtwit de twitbot van Marketingfacts, hebben we nu ook een twitbot voor de Marcom top100.

  Toevoegen aan je twit-account en je krijgt elke 30 minuten de laatste headlines van de 100 beste Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblog. Vooralsnog beperkt tot maximaal 3.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.