TMF vernieuwt website

TMF vernieuwt website

TMF vernieuwt websiteAlhoewel de website er op moment uit lijkt te liggen, zou vanaf vandaag de site van TMF in een nieuw jasje te zien moeten zijn aldus MTV Networks.

Belangrijke pijlers van de nieuwe site zijn: de profielen van jongeren, video’s bekijken en je playlist aanmaken en delen. Chatten kan via de TMF chat of TMF music messenger. Niet alleen met anderen uit het TMF netwerk, maar ook met TMF tijdens bijvoorbeeld de live shows Reaction en Dagrand. Nieuw is het onderdeel ‘Groepen’ waar muziekliefhebbers snel en eenvoudig een eigen ‘club’ kunnen aanmaken om samen met anderen hun muziekinteresses te delen. Met een database van meer dan 5.000 muziekvideo’s blijft muziek de overkoepelende, verbindende factor van de site.

Vanaf 1 augustus wordt Kweekvijver ‘nieuwe stijl’ aan de site toegevoegd. Jonge artiesten kunnen hier hun muziek uploaden en promoten zowel op de site als op TV. Hiermee kunnen ze een optreden in Reaction, een videoclip of een plek op de TMF Awards winnen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Echt snel werkt het hier nog niet. Daarnaast vind ik het design absoluut 3 x niks.

  Dit is al de zoveelste nieuw design van TMF, en elke keer lukt het ze weer om met een slechtere versie online te komen.

  geplaatst op
 • De site is in ieder geval wel weer bereikbaar!

  geplaatst op
 • Dat hij bereikbaar is klopt. Alleen er moet zeker weten aan de snelheid gesleuteld worden. En het nieuw design is wat mij betreft alles behalve overzichtelijk. Ik kan me herinneren dat dit 4 jaar terug nog anders was, toen Marco de Jong nog werkzaam was als webmaster bij TMF.

  geplaatst op
 • Vind het er wel goed uitzien, weet iemand wel bureau er voor design en bouw verantwoordelijk is? Het zal toch geen inhouse mtv productie zijn neem ik aan..

  geplaatst op
 • Misschien interessant om te vermelden in het kader van de nieuwe site. Niet al te lang geleden heeft MTV Networks de site Videopinie.nl geopend. Hierop kunnen jongeren zelf aangeven of ze een clip te agressief of te sexueel vinden. Als een clip "te ver" gaat wordt hij niet uitgezonden.

  geplaatst op
 • Niet alleen is de site traag (kan gebeuren als het net nieuw is), maar de code aan de voorkant is dramatisch amateuristisch broddelwerk (wat overigens de responsetijd flink negatief beinvloed). Ik wil graag weten welke toko dit gebouwd heeft, zodat ik weet dat ik die in ieder geval kan vermijden. Dat je dit anno 2007 nog op durft te leveren...

  geplaatst op
 • Positief: focus op beelden en hyperlinks. Ik denk dat de site lekker surft voor de doelgroep (jeugd). Af en toe wat verkeerd uitgelijnd waardoor je niet alles even soepel kunt scannen, maar over het algemeen goed opgezet. Lijkt mij dat daar goed over nagedacht is. Je wilt je doelgroep toch een mooie thuisplaats geven. Nu nog alle content en profielen koppelen aan de bekende social tools en een api voor je video's e.d. en je kunt het centrum worden van de NL jeugd op internet.

  geplaatst op
 • site valt me ook tegen. Ik mis de sociale tools en vind de site te traag en het videoscherm te klein. Interface is ook niet erg overzichtelijk... ik weet niet waar op te focussen. Ben benieuwd of de makers/verantwoordelijken nog ff reageren, ben benieuwd!

  geplaatst op
 • ".. maar de code aan de voorkant is dramatisch amateuristisch broddelwerk"

  Idd ja.

  Om maar een paar dingen op te noemen:
  - geen semantische opmaak (alles is opgebouw uit div's)
  - werkt niet zonder javascript
  - breekt standaard webbrowser functionaliteit (back/forward, favorieten)
  - sloom (2.13mb: 189 css/js/img/html bestanden!)

  geplaatst op
 • Ik denk dat (afgezien van de naar mijn mening niet aantrekkelijke vormgeving en niet al te strakke uitlijning) de layout best goed is .. scan de koppen, scan de knoppen en klik op het plaatje wat je aan spreekt .. Als je het mij vraagt precies wat de grootste gemene deler van de TMF-kijkers zoekt .. volgens mij past het helemaal bij de flits-cultuur .. Ik kon snel zien wat de site is, kan en doet .. daarnaast zitten er overal tooltips in de vorm van spraakballonnen, alleen komen die veeeeel te langzaam op .. Helemaal zo slecht nog niet .. en de achterkant, mja .. wellicht hebben ze zelf een paar mensen aangenomen?

  geplaatst op
 • gaat goed hier.

  geplaatst op
 • Inmiddels is de site al weer veranderd en zijn de punten de ik eerder noemde netjes verbeterd. Een hele verademing ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.