Regionale omroepen starten user generated tv-programma

10 juli 2007, 08:55

Regionale omroepen starten user generated tv-programmaHet is me afgelopen week helemaal ontschoten maar PRO, een samenwerking tussen de regionale omroepen, Omroep Reclame Nederland (ORN) en Endemol Nederland, komt met een nieuw user generated content programma dat het beste kan worden vergeleken met Skoeps en Goedemorgen Nederland.

Vanaf 3 september 2007, zenden zeven regionale omroepen het interactieve programma ‘Ik op TV’ uit. In het programma doet de kijker live verslag van het nieuws uit de regio. Per regio filmen tientallen reporters regionaal nieuws met een UMTS-telefoon. De filmpjes zijn vervolgens in het programma en op de site www.ikoptv.nl te zien.

Uit de wandelgangen heb ik begrepen dat naast Endemol ook Ericsson betrokken is bij dit initiatief. Kan iemand hier iets meer over vertellen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

23 Reacties

  Ragna

  Op Google kun je zoeken op Me on TV. Dan kom je alles te weten over het initiatief van bovengenoemde partijen.


  10 juli 2007 om 10:05
  Raimo

  @Marco, had het even op twitter gevraagd had ik het je kunnen vertellen…


  10 juli 2007 om 10:27
  hidde tuinstra

  @raimo. als hij alles via twitter doet, heeft hij hier niks meer te bloggen 🙂


  10 juli 2007 om 11:03
  media

  @Raimo: omdat twitter zich helaas (nog) niet leent voor het structureren van gezamenlijke kennis. Het blijven losse flodders die prima zijn voor het moment. Op mijn bericht over dit initiatief op twitter reageerde alleen Petra. Ook op de vervolgvraag naar andere voorbeelden maar één reactie. Mensen die vanavond naar twitter komen, zullen de vraag missen en kunnen derhalve niet bijdragen.

  Twitter is prima voor de sociale contacten en de koffiepraat; het is (nog) niet geschikt voor structureel vastleggen van informatie.


  10 juli 2007 om 11:14
  Hubert

  Goede actie van de regionalen.

  Daarmee lopen ze voor op de commerciele en publieke omroep.

  Ik stel me zo voor dat dit heel mooi kan worden zodra DTV echt interactief wordt. IPTV, bijvoorbeeld, leent zich hier perfect voor.


  10 juli 2007 om 11:29
  P&C Cyclus

  Interessante ontwikkeling.

  Ben benieuwd wanneer het echt het grote publiek gaat bereiken.


  10 juli 2007 om 12:00
  media

  @Fred: ik heb destijds vragr.com bekeken; interessant concept maar het zou helemaal open moeten zijn en te integreren/koppelen aan twitter (of andere microblogplatformen). Daar wel eens over gedacht? Ik ga namelijk niet graag voor een vraag naar een ander platform. Ik doe dat ofwel op mijn blog ofwel in het social netwerk waar ik op dat moment aktief ben.


  10 juli 2007 om 12:51
  Fred Zelders

  @Marco: Maar eh .. je gaat toch ook naar Google of Wikipedia als je iets wil (op)zoeken? 🙂

  Jouw punt over koppeling/integratie van Twitter (oid) met een ‘kennisbank (of hoe je het dan ook noemen wil) klinkt leuk, maar hoe zie je dat dan voor je? Hoe kan je de informatie nou beoordelen of aan de discussie deelnemen als je de statements waar die info in zit niet in hun context kan zien?

  Vanuit Twitter een nieuw kanaal starten of vragen stellen is technisch vast wel te realiseren, maar daarmee zet je een poort open waardoor allerlei ‘informatie’ naar binnen kan wordt ‘gegooid’ zonder dat er eerst gekeken is of het antwoord er misschien al is of de discussie al een keer is gestart. Ergo: de zelfde reden waarom een koppeling/integratie met andere kennis-diensten er ook niet zo gauw zal komen, denk ik.

  Maar ik zeg nooit nooit, dus als er ideeën zijn om integratie/koppeling te realiseren ben ik de eerste die graag met de bedenker daar over wil praten 🙂


  10 juli 2007 om 13:19
  jancommandeur

  hip


  10 juli 2007 om 13:20
  media

  @fred: misschien eens een aparte discussie voor opzetten? Stuur mij een aantal argumenten waarom ik het zou moeten/kunnen gebruiken en ik maar er een aparte post van!


  10 juli 2007 om 22:23
  Fred Zelders

  @Marco: deal!

  P.S. Dat werd dus een latertje gisteren/vannacht 🙂


  11 juli 2007 om 07:35
  venturo

  Marco, endemol, orn, ericsson en ook tss uit gouda. 🙂


  11 juli 2007 om 19:34
  media

  @albert: wat is de rol van TSS in deze?


  11 juli 2007 om 19:44
  Vincent Leenders

  @albert: ik ben ook wel benieuwd naar de rol van TSS, ik heb nergens iets over een teletext-component gelezen of moet ik in een andere richting zoeken?


  11 juli 2007 om 19:50
  Annet

  @Albert

  ik ook wel benieuwd … 😉


  11 juli 2007 om 20:03
  media

  @Albert: dit zegt me eigenlijk nog weinig over jullie rol in dit project. Kun je iets specifieker zijn?


  11 juli 2007 om 20:09
  Annet

  Ik voel weer juf Ingrid in aantocht. Laat TSS in hemelsnaam iets doen aan hun engels taalgebruik. En inderdaad vaag antwoord 😉


  11 juli 2007 om 20:16
  venturo

  Annet is Engels taalgebruik niet met een hoofdletter? 🙂 De rol van TSS is dat wij tekst als interactief medium zullen inzetten. Met andere woorden in elk dialect een soort live subtiteling kunnen leveren. Van Fries naar Limburgs en van de Achterhoek naar gewoon Nederlands…:) Daarnaast zal TSS ook meewerken aan crossregio spelprogramma’s en wellicht regionale/lokale digitale televisie. Maar daarover later meer. Na mijn vakantie 23 juli.


  11 juli 2007 om 20:27
  Vincent Leenders

  @Albert: SMS toevoegen?


  12 juli 2007 om 04:26
  venturo

  alles behalve sms.


  12 juli 2007 om 04:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!