• Mobile
    wordt gesponsord door

Microsoft bevrijdt de TV van zijn plek in de huiskamer

Microsoft bevrijdt de TV van zijn plek in de huiskamer

Zelf noemen ze het slingbox without the box of Joost, maar dan met live-tv. Het heet Livestation en is voor een groot deel van Microsoft. Het betreft peer 2 peer live TV (dus de content van de ouderwetse TV in de huiskamer) die uitgespeeld wordt op je pc. Later zal de Mac eraan toegevoegd worden. Uit bovenstaand interview (toepasselijk op soapbox gestreamd) wordt duidelijk dat het platform van Silverlight gebruik maakt om de beelden “uit te spelen”.  Dit maakt broadcasting via PDA’s en mobieltjes ook mogelijk. Zo is de content van TV bevrijd van de doos (of tegenwoordig het scherm) in de huiskamer en kan het meereizen over de hele wereld.

Het project is nog in Beta en ik wacht nog op een toelating, maar het filmpje belooft veel.

Livestation wordt gemaakt door een bedrijf dat Skinkers heet, waar Microsoft een aandeel in heeft. In de reacties bij TechCrunch verklaart het livestation team, dat zij het vooral (vanuit het VK) zelf aan ontwikkelen zijn, zonder al te veel betrokkenheid van de grote mede-eigenaar. Uiteraard worden wel alle MS-platforms zoals Silverlight en Soapbox gebruikt.
Nadrukkelijk wordt ook gewezen op het verschil met Joost en Babelgum. Die bieden namelijk timeshifted TV (of wel niet livestream die de kanalen op TV zelf uitzenden). Livestation wil, zoals de naam al zegt, vooral live streams bieden. In mijn optiek zal die scheidslijn (behalve bij nieuws en nieuwswaardige evenementen) verdwijnen. Waardoor het verschil tussen dit project en Joost in eens weer niet zo groot is.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.