• Mobile
  wordt gesponsord door

KPN participeert in PCzapper.TV

KPN participeert in PCzapper.TV
KPN participeert in PCzapper.TVVamorgen had ik al vroeg een enthousiaste Vincent Everts aan de telefoon. Niet alleen om aan te kondigen dat hij het interview met Michiel Berger online had staan, maar ook om me te vertellen dat KPN een belang van 40 procent heeft genomen in de videoportal PCzapper.tv, waarvan hij de CEO is.

De producten van PCzapper.tv maken het mogelijk om streaming media op de PC en de TV te bekijken. Volgens het persbericht dat vandaag zal worden verstuurd, biedt PCzapper.tv via een eigen redactie meer dan 450.000 kanalen en streams aan en biedt het de inmiddels meer dan 150.000 geregistreerde gebruikers de mogelijkheid om favorieten toe te voegen en hiermee een eigen videokanaal creëren. Het is de bedoeling dat PCzapper.tv zich doorontwikkeld tot een social network van gebruikers.

Eerder deze maand maakte PCzapper.tv via Emerce bekend dat het zich tegenwoordig ook richt op het maken en beheren van videoportals voor derden en dat er een buitenlandse uitbreiding op de agenda staat. In het betreffende artikel werd al geschreven dat binnenkort de eerste grote investeerder bekend zou worden gemaakt. Die grote investeerder is dus KPN dat in maart 2007 met de technologie van PCzapper.tv de site PlanetTV.nl lanceerde.

Het lijken allemaal logische stappen naar de ultieme Electronic Program Guide (EPG) die we de komende jaren in toenemende mate zullen gebruiken om te kiezen uit het kijkaanbod op tv en internet. Opmerkelijk dat een partij als tvgids.nl met name dat laatste, het aanbod op internet, helemaal laat liggen.

Vincent, Remco en alle andere pczappers, gefeliciteerd en succes bij jullie volgende stappen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Congrats Vincent! Binnenkort een reischannel op PCzapper.tv ;-) ??

  geplaatst op
 • Gebruik al een tijd de EPG van PCzapper en ben hier erg enthousiast over. Het PCzapper team heeft alleen te veel streams verzameld, waardoor het aanbod onoverzichtelijk wordt.

  Ik ben benieuwd hoeveel mensen pczapper ook daadwerkelijk gebruiken om op de televisie te bekijken. En hoeveel mensen dus ook het daarvoor bestemde pakket van pczapper hebben aangekocht.
  Weet iemand dit?

  geplaatst op
 • Zo dan is het nu tijd voor Brein om te tekeer tegaan naar het deeplinken naar copyrighted content
  http://pczapper.kpn-is.nl/pzc5/planet/?v=1394787&t=p bijvoorbeeld

  Ben benieuwd.

  hoeveel mensen werken er in dienst (FTE) bij PCzapper, is de redactie groot?

  geplaatst op
 • Sprak Vincent laatst nog bij Media Plaza en net als toen vind ik vooral de EPG een potentieel erg interessante ontwikkeling. Seth Godin schreef hier een tijdje terug ook over: de TV Guide is voor miljarden verkocht, waar blijft de youtube TV Guide? (vrij vertaald).

  Dus gefeliciteerd.

  ps, Marco, dat 'vroeg' impliceert uit bed gebeld :)

  geplaatst op
 • Goed gedaan Vincent!

  namens je oude Cyco kern (nu Maxlead)

  geplaatst op
 • Geweldig voor Vincent. Helaas zegt dit ook veel over KPN dat driftig op zoek is naar alles wat de aandacht van Mine af kan halen. Ik geloof persoonlijk niet in single source epg's zoals die van PC zapper.

  geplaatst op
 • Vincent, van harte! Een ruwe diamant, die wat mij betreft de potentie heeft om uit te groeien tot een zeer gewilde geslepen juweel (lees: platform) Mooi staaltje ondernemersschap.

  geplaatst op
 • Vincent, van je oude Media Plaza collega's (we hadden het er nog over net voordat je weg ging laatst), je eigen content platform voor het snelnet van ooit ;-)

  geplaatst op
 • Vincent, proficiat! Kanttekening voor de redactie Marketingfacts: TVGids.nl laat webcontent helemaal niet links liggen. We pakken het alleen wat anders aan: we zoeken in de webvideo's gericht naar materiaal dat aansluit bij (de inhoud) van broadcasting - en vice versa. Kijk nog maar 'ns op TVGids.nl onder het menu-item WebTV.

  geplaatst op
 • Wat maakt PCzapper.tv nou zoveel beter dan al die andere sites, met een veel groter en breder assortiment als PCzapper.tv? Neem eens een kijkje op http://www.ovguide.com

  Ik maak al ruim een jaar gebruik van dit soort website en mis nog steeds een site die goed zijn content filtert (niet werkende links snel verwijderd of repareert) in duidelijke categorien verdeelt en daarnaast alle content in één en dezelfde vormgeving weergeeft i.p.v. dat je 1001 verschillende spelers voor je kiezen krijgt -> veelal het gevolg van het direct overnemen van bronnen van andere sites. PCzapper.tv maakt zich hier trouwens ook schuldig aan. Daarnaast vind ik het onbegrijpelijk dat een bedrijf zoals KPN zich mengt in een onderneming die links naar auteursrechtelijk beschermde content post onder het mom van 'maar het wordt toch niet op onze server gehost'.

  Kortom.. PCzapper.tv brengt weinig nieuws en is zeker niet de beste speler op de markt.

  geplaatst op
 • @kjend Hahn Ja we linken naar populaire content van Google video. Als Hans protesteerd helen we het natuurlijk direct weg. We proberen alles zo netjes mogelijk te doen. Zo spelen we de content van de publieke omroep altid in een seperate speler etc. We zijn hier met 15 man, 6 development, 4 redactie, 2 sales, 1 marketing, 1 financieel en ikzelf

  @albert ik geloof ook niet in single source guide zoals Pczapper. Wij zijn 1 van de manieren om inhoud tot je te nemen. Onze uitdaging is vooral om de algemene gids persoonlijk te maken en het leuk te maken om te zien wat je vrienden aan het zien zijn. Dus social networking + gids geeft een richting in de longtail. Er is namelijk al veel te veel video. Persoonlijke Selectie wordt nu de uitdaging.

  @joris als je een keer wil proberen hoe het werkt om PCzapper op te TV te zien moet je even mij een mailtje sturen dan krijg je een pakketje op proef. Als het bevalt dan betaal je 69 of 99 euro en anders stuur je het terug. Kun je net zoals bij Apple TV naar uitzendinggemist, best of google, honderden live kanalen, veel muziek op je gewone TV met een afstandsbediening bekijken. Er zijn inmiddels 26.000 mensen die een PC-TV connectie gebruiken van ons.

  @ronald @michiel @carl dank je wel.

  @christiaan Aardige link http://www.ovguide.com is meer gericht op de USA. Wij hebben als focus lokale sites te maken met een social community. Vind de vormgeving en de navigatie ook wel heftig van ovguide :-) We hebben ingebouwd dat gebruikers de dode links melden en dat helpt naast de redactie die we inzetten enorm om de kwaliteit te verbeteren. Maar het feit dat je nog niet tevreden bent betekent dat ik nog verder aan de bak moet :-)

  geplaatst op
 • @vincent: nogmaals gefeliciteerd. De transparantie over bedrijfsgrootte etc. is bewonderenswaardig. Zit donderdag met Ronald v K. op het water en zullen de business case nog eens doornemen :-)

  geplaatst op
 • Een mooie prestatie!
  Hoewel ik het product, PC zapper basic, nooit helemaal onder controle heb gekregen ziet KPN er kennelijk potentie in.
  Waarschijnlijk ziet KPN veel in het beheren van video-portals voor derden?!

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd Vincent,

  Hoop alleen dat de aloude hardware oplossing, dé PC Zapper, het gewoon blijft doen, want ik ben (ook) daarvan nog steeds een zeer tevreden gebruiker.
  't Is echt veel leuker om al die streams op je TV te zien dan op de PC. En zo af en toe weer eens te switchen naar je video's op je eigen harde schijf, een mp3-tje etc.
  Snap nog steeds niet waarom dit basisproduct/idee van PCZapper niet is aangeslagen. Voor de doorsnee 'computeraar' toch te ingewikkeld om aan te sluiten, denk ik. Want het setje PC Zapper (software, afstandsbediening, kabeltje en IR-oog) kostte drie keer niks en werkt (bij mij) als een tierelier.
  Vooral omdat ik mijn TV weer heb doorgelust, speel ik er al m'n mp3's gewoon mee af op de stereo-installatie. Helemaal geweldig.

  geplaatst op
 • Tijdens het mobile marketing event had KPN ook al aandelen in 4 van de 6 bedrijven die een presentatie gaven. KPN is of zoekende en probeert aandacht van MINE af te leiden of weet gewoon even niet wat te doen met de investeringen/ geld.

  Gebruik PCzapper zelf niet, kan dus niet meepraten over de successen van PCzapper.

  geplaatst op
 • @gino: ik heb weleens vernomen dat Mine een stille dood zal hebben, of opgeslokt of overgaan in iets anders....

  geplaatst op
 • @ Ger

  Ik denk inderdaad dat de hardware van Pc zapper te moeilijk is.
  Ik las dat er maar 9000 van verkocht waren.
  Ik ben er geen fan van, hoewel het concept leuk is.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.