Eerste Nederlandse Lifehackingcongres

Eerste Nederlandse Lifehackingcongres

Op vrijdag 22 juni a.s. wordt tijdens het Exposure07 festival in de Harmonie te Leeuwarden het eerste Nederlandse Lifehacking congres gehouden. Lifehacking is een mix tussen time-management, kennis-managament en persoonlijke ontwikkeling, met een vleugje web 2.0 en een vleugje MacGyver.

Lifehacking leert je hoe informatie opspoort, organiseert, filtert en deelt, overzicht houdt en het voorkomt informatiestress, een toenemend probleem in onze moderne samenleving. Lifehacking gaat over meer doen, in minder tijd met minder stress, zodat je slim kunt bewegen in de informatie en netwerksamenleving.

Ik zou die dag ook aanwezig zijn maar helaas gebiedt mijn agenda anders. Misschien dat we het nog voor elkaar krijgen om een korte sessie via webcam te doen, maar mocht je naar Leeuwarden gaan dan kom je in elk geval de volgende sprekers tegen:

  * Taco Oosterkamp over Getting Things Done (GTD).
  * Herbert van Hoogdalem, creatief genie.
  * Lykle de Vries over Web2.0
  * Martijn Aslander over de kunst van het verbinden
  * Ronald Meinders, psycholoog over stresspreventie en GTD.

Binnenkort start ook een Nederlands initiatief rondom lifehacking, in samenwerking met een van de grotere sites van Nederland. Spannende tijden!


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Ik vroeg vanmorgen op Twitter al wat lifehacking nu zoveel anders is dan gewoon efficient werken. Het lukt me niet om vrijdag in Leeuwarden te zijn maar misschien moet ik me toch maar eens een keer goed laten informeren (en vooral inspireren) door een echte lifehacker. Vooralsnog is bij mij de vonk nog niet overgeslagen.

  geplaatst op
 • Hey.. leuk. Jammer dat ik hier nu pas van hoor.

  Erg benieuwd naar de Nederlandse initiatieven op dit vlak :)

  geplaatst op
 • wow leuk! beetje laat dag maar ik ga wel proberen om er morgen ook bij te zijn. Sinds ik Getting Things Done van David Allen heb gelezen en met succes toepas ben ik zeker geïnteresseerd in lifehacking.

  geplaatst op
 • Ik zal er zeker bij zijn. Exposure is elk jaar weer een goed concept met leuke sprekers en uiteenlopende workshops. Erg cool dat Lifehacking er nu ook een plekje in heeft! Vind het erg jammer dat je er zelf niet bij bent Frank.

  geplaatst op
 • Frank, heb begrepen dat je er zelf vandaag ook niet bij bent maar maakt wel iemand een verslag?

  geplaatst op
 • Marco, zal ik een verslag maken voor Marketingfacts?

  Hou momenteel live foto/jaiku en videostream bij. Links en info op mijn blog: http://log.mroumen.com/

  geplaatst op
 • Erg geslaagde dag.

  Hier de foto feed: http://picasaweb.google.com/resourcerers/Lifehackingcongres2007Leeuwarden

  en hier een paar interviews op omroep Friesland (in het fries!!):
  http://www.omropfryslan.nl/Mear_Nijs_40211.aspx

  geplaatst op
 • Verslag te vinden op: http://log.mroumen.com/?p=265

  geplaatst op
 • @Matthijs: een verslag is zeker welkom! Als je daarin ook kort en duidelijk kunt weergeven wat lifehacking is zou dat helemaal top zijn!

  Update: Ah, da's toevalig, zie nu ook dat je een reactie hebt geplaatst met link naar verslag. Top!

  geplaatst op
 • @marco: Op de link van Omrop Fryslan is een radiointerview te vinden waarin ik uitleg wat lifehacking is en waarom het wat mij betreft verder gaat dan alleen maar toegenomen produktiviteit..

  ciao!

  geplaatst op
 • @Marco, wil nog wel een beknopter verslag voor Marketingfacts schrijven. Dit is meer een persoonlijke terugblik op Lifehacking :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.