Eerste Nederlandse Lifehackingcongres

21 juni 2007, 04:41

Op vrijdag 22 juni a.s. wordt tijdens het Exposure07 festival in de Harmonie te Leeuwarden het eerste Nederlandse Lifehacking congres gehouden. Lifehacking is een mix tussen time-management, kennis-managament en persoonlijke ontwikkeling, met een vleugje web 2.0 en een vleugje MacGyver.

Lifehacking leert je hoe informatie opspoort, organiseert, filtert en deelt, overzicht houdt en het voorkomt informatiestress, een toenemend probleem in onze moderne samenleving. Lifehacking gaat over meer doen, in minder tijd met minder stress, zodat je slim kunt bewegen in de informatie en netwerksamenleving.

Ik zou die dag ook aanwezig zijn maar helaas gebiedt mijn agenda anders. Misschien dat we het nog voor elkaar krijgen om een korte sessie via webcam te doen, maar mocht je naar Leeuwarden gaan dan kom je in elk geval de volgende sprekers tegen:

* Taco Oosterkamp over Getting Things Done (GTD).

* Herbert van Hoogdalem, creatief genie.

* Lykle de Vries over Web2.0

* Martijn Aslander over de kunst van het verbinden

* Ronald Meinders, psycholoog over stresspreventie en GTD.

Binnenkort start ook een Nederlands initiatief rondom lifehacking, in samenwerking met een van de grotere sites van Nederland. Spannende tijden!

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

10 Reacties

  JurgenH

  Hey.. leuk. Jammer dat ik hier nu pas van hoor.

  Erg benieuwd naar de Nederlandse initiatieven op dit vlak 🙂


  21 juni 2007 om 05:15
  Danielle Jansen

  wow leuk! beetje laat dag maar ik ga wel proberen om er morgen ook bij te zijn. Sinds ik Getting Things Done van David Allen heb gelezen en met succes toepas ben ik zeker geïnteresseerd in lifehacking.


  21 juni 2007 om 05:28
  mroumen

  Ik zal er zeker bij zijn. Exposure is elk jaar weer een goed concept met leuke sprekers en uiteenlopende workshops. Erg cool dat Lifehacking er nu ook een plekje in heeft! Vind het erg jammer dat je er zelf niet bij bent Frank.


  21 juni 2007 om 13:20
  media

  Frank, heb begrepen dat je er zelf vandaag ook niet bij bent maar maakt wel iemand een verslag?


  22 juni 2007 om 04:56
  media

  @Matthijs: een verslag is zeker welkom! Als je daarin ook kort en duidelijk kunt weergeven wat lifehacking is zou dat helemaal top zijn!

  Update: Ah, da’s toevalig, zie nu ook dat je een reactie hebt geplaatst met link naar verslag. Top!


  23 juni 2007 om 09:10
  Martijn Aslander

  @marco: Op de link van Omrop Fryslan is een radiointerview te vinden waarin ik uitleg wat lifehacking is en waarom het wat mij betreft verder gaat dan alleen maar toegenomen produktiviteit..

  ciao!


  23 juni 2007 om 09:59
  mroumen

  @Marco, wil nog wel een beknopter verslag voor Marketingfacts schrijven. Dit is meer een persoonlijke terugblik op Lifehacking 🙂


  23 juni 2007 om 10:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!