• Mobile
  wordt gesponsord door

Verwachte verkoop van meer dan 1 miljard mobieltjes in 2007

Verwachte verkoop van meer dan 1 miljard mobieltjes in 2007

Het Amerikaanse onderzoekbureau IC Insights verwacht dit jaar een totale wereldwijde verkoop van meer dan één miljard toestellen (via: Connexie). Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van 2006. Het zou voor het eerst zijn dat er in een jaar meer dan een miljard toestellen over de toonbank gaan.

De grootste groei in verkoopcijfers is naar verwachting voor Sony Ericsson, een stijging van maar liefst 40 procent. Wellicht dat de aangekondigde presentatie van “The Next Big Thing” van vandaag hieraan gaat bijdragen. De tweede plaats is voor Samsung met een geschatte groei van 26 procent. Het marktaandeel van Sony Ericsson zal, als de groei echt doorzet, toenemen van 8 naar 10 procent. Hiermee komt de fabrikant op de vierde plaats in de top vijf. Nokia blijft aanvoerder met 37 procent marktaandeel, gevolgd door Motorola (18 procent) en Samsung (13 procent). De vijfde plaats is voor LG met een geschat marktaandeel van zes procent.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Nu we het toch over mobiele telefoontjes hebben, hebben jullie de Koreaanse HTC Touch (als tegenhanger van Apple's iPhone) al gezien? In de NRC next vandaag een klein stukje over de 'touchnology' van HTC.

  geplaatst op
 • Is HTC niet Taiwanees? Mijn collega's hier bij LG in Seoul zijn zich nog niet van dit merk bewust volgens mij.

  geplaatst op
 • Zou zo maar kunnen Michael, ik heb me gebaseerd op hetgeen NRC next schreef.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.