IAB Taskforce Search officieel van start

31 mei 2007, 03:00

Officiele oprichting IAB Taskforce SearchGisteravond is de eerder aangekondigde IAB Taskforce Search officieel van start gegaan. De benoeming van het bestuur en het formeren van de werkgroepen zijn de eerste concrete stappen. De Taskforce heeft als doel het verder professionaliseren van de Search branche.

Het bestuur wordt gevormd door zowel Search Engine Marketing Bureaus (SEM’s), Search Engines en Adverteerders: Gert-Jan Munneke, Traffic4u (voorzitter), Paul Aelen, Checkit (communicatie), Carla Yazagaray, Google (intern), Nils Rooijmans, ilse (sponsoring), Jochen Koedijk, eBay (onderzoek).

De Taskforce Search heeft als missie het verder professionaliseren van Search Marketing in Nederland. Hieronder vallen alle ontwikkelingen op het gebied van zowel Search Engine Advertising als Organic Search (SEO). De missie wordt geconcretiseerd door het instellen van verschillende werkgroepen, waarin leden van de Taskforce plaatsnemen. De onderwerpen welke in 2007 worden door de werkgroepen worden uitgewerkt: Opleidingen, Continue onderzoek, Voorbeeld RFP’s en Terminologie.

Volgens de leden van de Taskforce zijn bovenstaande onderwerpen de eerste belangrijke stappen om de markt verder te professionaliseren. Hierbij is gekeken naar wat direct toepasbaar is in gebruik, zoals een goede lijst met definities en een voorbeeld Search RFP voor bedrijven. Opleiding en onderzoek moeten ervoor zorgen dat er meer kennis in de markt beschikbaar komt. De resultaten van bovenstaande werkgroepen worden dit jaar aan de markt gepresenteerd.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Juf Ingrid

  Ai ai ai! Afgezien van de onnodige Engelse woorden en hoofdletters staan er een stuk of 8 spelfouten in dit artikel (samenstellingen los geschreven). Bijvoorbeeld: “voorbeeld Search RFP” moet zijn: “voorbeeld van een search-RFP” of “voorbeeldsearch-RFP”. En waarom Search Marketing, als we het prima woord zoekmachinemarketing hebben? Foei Marcootje, terug naar groep 6!


  31 mei 2007 om 07:05
  M Brandon

  @ Juf ingrid: hihi

  Engelse woorden verkopen zich nou eenmaal beter. Klinkt overtuigender voor de klant. That’s whats marketing all about!;)


  31 mei 2007 om 08:18
  Annet

  @M Brandon

  That’s what’s …. ! ;-P

  Juf Ingrid is een extra feature bij de software van AskNow Marco? 😉


  31 mei 2007 om 08:55
  Eduard Blacquière

  Prima initiatief wat zeker kan bijdragen aan de verdere professionalisering van de branche! Veel succes gewenst!


  31 mei 2007 om 09:52
  M Brandon

  @ Annet: ;D


  1 juni 2007 om 04:38
  Suzanne

  Beetje kinderachtig om nu naar de spelfouten te kijken.

  Het gaat om het doel van de Taskforce, en ik denk dat dit een zeer goede stap is! Punt!


  8 juni 2007 om 06:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!