I lost my pinpass

I lost my pinpass

Matthijs van den Broek vroeg zich al eerder af of het jachtseizoen op ABN-klanten geopend was nadat eerder bekend werd dat ABN Amro verkocht zou worden aan Barclays. SNS kwam al vrij snel met de aktiepagina Overstappen naar SNS Bank maar sinds gisteren hebben ze ook een aantal aardige video's op YouTube staan.

Iemand nog meer leuke inhakers gespot?


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Ook grappig om te zien waar deze viral is geplugd (al dan niet betaald):
  http://www.vkmag.com/magazine/comments/11468/
  http://www.pinkbullets.nl/2007/05/filmpjes/verlaat_de_abn_errrr_leave_the_bank

  En uiteraard ook via de eigen site:
  http://www.overstappennaarsns.nl/

  geplaatst op
 • Een user generated inhaker :)

  http://www.nationalevacaturebank.nl/static/redding/SOS.swf?companyName=ABN AMRO

  geplaatst op
 • Op 23 mei al bekend op Twitter natuurlijk :-) http://twitter.com/Arvid/statuses/75295272

  1e campagne met twitthis knop.

  Disclaimer: Ik werk voor SNS Bank, ben betrokken bij deze campagne, maar reageer hier op persoonlijke titel

  geplaatst op
 • Ton, kan je wellicht iets meer over deze campagne vertellen? Komen er nog meer video's? Hoe is de seeding gedaan? Zelf of uitbesteed? En wat is de eerste ervaring met twitter? Veel vragen, maar ik probeer het gewoon ;-)

  geplaatst op
 • Prachtig, dit. Vind ze niet allemaal even sterk. Maar de "jacht" lijkt hiermee wel geopend. Weliswaar op internet, en nog niet in de mainstream. "Bij ons hoeft u geen Engels te leren. Een bank die liever Nederlands blijft." Meesterlijk ;-)

  geplaatst op
 • Zou pas écht leuk zijn als de SNS Bank tot een overname ging van de Friesland Bank....
  past leuk bij hun slogan ;)

  ZO KAN HET OOK :)))

  geplaatst op
 • @Martin: dat moet dan wel in plat Fries, heh. Laten ze daar maar eens een viral van maken. In plaats van in moddervet Limburgs in het Fries inspreken dat je de beste hypotheken van Nederland verkoopt. Goed idee?

  geplaatst op
 • @Matthijs.... Ton moet me maar eens bellen dan zal ik hem een voorstel doen ;)

  geplaatst op
 • Prachtig? Tis gewoon slecht. Natuurlijk is het slim en zo om op deze wijze de ABNAMRO bank de loef af te steken, maar de filmpjes zijn toch gewoon totaal niet grappig? En ja, de viral is geplugd bij o.a. VKmag, maar ook zij zijn niet te spreken over de kwaliteit. Komop zeg, niveau Ab Konijn! Naar zo'n bank zou ik niet overstappen. Heb Kessels hier nog iets mee van doen?

  geplaatst op
 • @Marco

  Er komen nog meer video's. Op de pagina http://www.overstappennaarsns.nl wordt nog een RSS feed opgenomen + de mogelijkheid om je per email te abonneren op nieuwe content. Ook wordt de email to friend module persoonlijker gemaakt (naam afzender invoeren).

  Seeding is zelf gedaan. Email naar personeel en relaties en aanspreken van persoonlijke netwerken door collega's. Het "i lost my pinpas" filmpje wordt leuk gevonden en links en rechts zie dat men de content gaat plaatsen (weblogs / online magazines, bijvoorbeeld: http://www.bizz.nl/1533-sns-in-de-aanval.html). Feit dat we de eerste zijn van de banken die iets doet met ABN (op deze manier) geeft een extra duwtje, evenals de aanwezigheid van de ekudos, nujij, msn reporter en natuurlijk twitthis linkjes.

  tot zover de officieel overlegde reactie, persoonlijk:

  Via Twitter (http://twitter.com/tonwesseling) heb ik volgens mijn netwerk 100 mensen bereikt met dit stukje tekst: http://twitter.com/tonwesseling/statuses/75295022 (overigens 15 unieke doorkliks). Natuurlijk zitten er veel bloggers in dit netwerk, maar of dit heeft bijgedragen tot extra postings? Hoewel seeding hierdoor mooi meegenomen is was mijn doel hiermee met name om te laten zien wat wij hier hebben gemaakt en feedback te krijgen (en natuurlijk die geweldige twitthis knop te claimen). Twitter is een geweldig "community brain" kanaal en social "boven op het geeknews" hangout dat je realtiebeheer weer leuker en dichterbij maakt en daardoor het gunproces van een artikel ook meer kans van slagen geeft. Om het "tipping point" te bereiken is het nog niet massaal genoeg en mist het specifieke channels waar users (met karma beoordeling) content kunnen plaatsen.

  geplaatst op
 • @maartenenk de time to market is ook wel nu en kort, ik denk dat de snelheid misschien reden is om alsvast deze filmpjes te plaatsen i.p.v. een compleet uitgewerkt concept. Persoonlijk vind ik het goed gedaan.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.