Samenwerking Google en Salesforce?

Samenwerking Google en Salesforce?

De Wall Street journal meld uit ‘betrouwbare bron’ dat Google en Salesforce.com binnen enkele weken een samenwerking bekend zullen maken. Daarmee willen de twee bedrijven een vuist maken tegen Microsoft. De samenwerking betreft web-based software. Salesforce is vooral bekend om zijn webgebaseerde Customer Relationship Management (CRM) software met zijn Appexchange Google lanceerde in januari een kloon van Microsoft Office: Google Apps premier edition

Interessant als je bedenkt wat een koppeling van organic en paid search met Google Analytics en CRM van Salesforce kan betekenen voor het meten van online naar offline conversie en offline naar online conversie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Ik snap de combinatie van beide bedrijven. Maar wordt Google op deze manier niet te machtig?. Als de informatie die in salesforce zit aan google(analytics,adwords) wordt gekoppeld krijgt google dan niet te veel informatie van een bezoeker?

    geplaatst op
  • @Emiel Welneeeeeee

    geplaatst op
  • Maxlead heeft zelfs al een eerste implementatie achter de rug van SalesForce en SEM van een UK klant. Echt een hele mooie oplossing die SalesForce heeft. Ik denk dat er snel meerdere zullen volgen. Microsoft CRM zal snel met een plug in gaan komen die inspeelt op deze module die goud waard kan zijn voor bedrijven die al SEM koppelen aan CRM. Slimme zet van Google maar ik kan me niet voorstellen dat dit een exclusive deal is want SalesForce zal zich absoluut ook aan Microsoft gaan verbinden. Maxlead heeft ook voor andere klanten al CRM koppelingen gemaakt waarbij zelf de techniek op maat is gemaakt omdat er domweg nauwelijks iets op de markt is.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.