Op de barricades voor de 45-plussers

13 mei 2007, 05:54

Vanksen agency bewijst dat 45-jarigen nog een fantastische toekomst te gaan hebben. Vooral bedrijven zien de waarde van hun oudere medewerkers vaak onvoldoende in. Er is in veel gevallen zelfs sprake van leeftijdsdiscriminatie. Vansken lanceert daarom samen met het “Centre de Formation Sociale Jean-Baptiste” een wereldwijde communicatiecampagne met de 45-plussers centraal. Het stereotype beeld dat heerst over de ouder wordende mens moet worden veranderd. Ze kozen vorige week donderdag de straten van Luxemburg als het toneel voor een opmerkelijke lancering.

Vanksen heeft als buzz company ervaring met dit soort guerilla straatmarketing acties. Het doel: de werkende mens in de stad ervan bewust maken dat de 45-plusser nog alle mogelijkheden heeft. En dus zeker niet uitgerangeerd is. Vanaf 7:00 uur ‘s morgens werden afgelopen donderdag 14comedianten de straat op gestuurd. Eerst voor het centraal station, later in bussen en door de straten van het centrum. Als boodschappers en stadsdichters was het hun taak de vooroordelen over oudere medewerkers en de ouder wordende medemens op een ludieke manier aan de kaak te stellen. En met succes. Tot ‘s avonds laat was er interactie tussen deze 14 en de bevolking in Luxemburg. De actie is de hele dag gefilmd door een filmploeg. Foto’s en filmpjes zijn te vinden op de actiesite.

Ik ben erg benieuwd naar de resultaten van deze campagne lancering. En natuurlijk ook of dit navolging gaat vinden in Nederland.

Arjan in 't Veld
The Aging Group

Ondernemer in de kansen en uitdagingen van vergrijzing.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Ton Verplanke

  In Amsterdam lijkt men minder positief over de 40-plusser ……

  AMSTERDAM – De gezelligheid van de Amsterdamse binnenstad wordt bedreigd doordat steeds meer oudere yuppen in de binnenstad blijven wonen. Hun aantal breidt zich uit naar de negentiende-eeuwse wijken, zoals De Pijp en De Baarsjes.

  Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Amsterdamse dienst Onderzoek en Statistiek. Demograaf Marcel Jansen bevestigt dat die groep Amsterdammers precies die mensen zijn die in toenemende mate bezwaar maken tegen omgevingsherrie en festivals in de stad.

  ”Dat zijn de welgestelde vijftigers die gauw klagen en daarmee in feite een bedreiging worden voor de gezelligheid in de binnenstad. Het wordt daardoor suffer in de binnenstad.”

  Steeds meer oudere Amsterdammers, van veertig tot vijftig jaar, blijven in de stad wonen. Dat zijn de mensen die alleenstaand zijn, geen thuiswonende kinderen hebben, mensen die vroeger wellicht de stad uit gingen, maar nu blijven. Dat was al te zien in de binnenstad, en dat breidt zich nu uit naar de negentiende-eeuwse wijken.

  Demograaf Jansen: ”Amsterdam was altijd echt een stad van jongeren, maar dat verschuift naar oudere yuppen, de mensen die naar Amsterdam zijn gekomen om te studeren en gewoon blijven hangen. Eigenlijk zouden die mensen naar de overkant van het IJ moeten, waar allemaal mooie appartementen worden gebouwd. Dat zou eigenlijk ideaal zijn.”


  13 mei 2007 om 08:11
  marbles

  Ik word in juni 40. Iemand een huis over buiten het centrum?


  13 mei 2007 om 08:54
  marbles

  @Arjan We hebben hier wel erg veel (geluidsover) last van pasbeboete 40+ Chinese en 20- Franse foutparkeerders en aan de achterkant meer van 40+ Kaapverdiaanse Crystal Meth verslaafden. Was er maar eens vaker een goed hard feest waar we heen konden gaan. Spreek je in juni weer.


  13 mei 2007 om 09:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!