We maken ons druk om de werkdruk

We maken ons druk om de werkdruk

{title}Druk… druk… druk. We maken ons druk, want we hebben het druk. Meer dan 60 % van de beroepsbevolking klaagt over een hoge werkdruk. UIt de Nationale Enquete Arbeidsomstandigheden 2006 die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat 18% van de werknemers vindt dat er meer aan de werkdruk gedaan moet worden. In het onderwijs en de gezondheidszorg vindt zelfs een kwart het “zeer nodig” dat er iets aan de werkdruk wordt gedaan. Aan het onderzoek van TNO, CBS en TNS Nipo werkten ruim 24.000 werknemers mee.

Heb je het zelf ook zo druk? Op de website van Arbobondgenoten kun je zelf je werkdruk testen. En mocht je werkstress of werkdruk te hoog zijn, dan is een middagje koeien knuffelen bij Marente Hupkens, wellicht een goede manier om te ontstressen :-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • En dan te bedenken dat we het minst aantal uren werken in heel Europa, op één land na. Zo druk zijn we dus niet. Of ligt men in de rest van Europa pas echt goed in de stress? Kan ook natuurlijk.

  geplaatst op
 • Het zit gewoon tussen je oren. Mensen zitten al in de stress terwijl ze geen reet te doen hebben.

  geplaatst op
 • Zou dit daar ook mee samenhangen?

  http://www.reformatorischdagblad.nl/artikel/1301035/Stedelingen+lopen+harder.html

  geplaatst op
 • Mijn ervaring na twee jaar UK is dat we wellicht wel minder uren maken, maar wel een stuk efficienter werken dan aan de andere kant van de plas. Meer afleveren dus in minder tijd.

  geplaatst op
 • @ Caroline haha jah hoe kan je ook productief zijn als je elke avond in de kroeg zit, maar
  wel gezellig ;-)

  geplaatst op
 • @Rudi: je bedoelt die Engelsen neem ik aan :) - ben zelf geheelonthouder :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.