ABN Amro verkocht aan Barclays

ABN Amro verkocht aan Barclays
Lees net op FD.nl dat ABN Amro en Barclays akkoord zijn over de overname:
(...) ABN Amro en Barclays zijn het eens geworden over een overname in aandelen. De Britse bank biedt 3,225 aandelen Barclays voor een aandeel ABN Amro. Omgerekend komt dit neer op euro 36,25 per aandeel. Het is de grootste overname ooit in de financiële sector. Het bod waardeert ABN Amro op euro 67 mrd. De nieuwe combinatie, die Barclays Plc gaat heten, verkoopt de Amerikaanse LaSalle Bank aan de Banc of America voor $ 21 mrd. Op de verkoop wordt een aanzienlijke bate verwacht. Mocht onverhoopt de overname mislukken, dan vindt de verkoop van Lasalle gewoon doorgang. (...)

Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Heb overigens het idee dat het spel nog niet is gespeeld. Lees in een ander artikel op FD.nl:

  (...) Als vanochtend blijkt dat ABN Amro tot een akkoord is gekomen met Barclays , komt het bankentrio Fortis , Royal Bank of Scotland (RBS) en Santander waarschijnlijk niet opdagen bij het geplande gesprek met topman Rijkman Groenink. In plaats daarvan komt het consortium van de drie banken mogelijk later op de dag met een alternatief bod op ABN Amro. (...)

  geplaatst op
 • Het spel is nog niet gespeeld nee. ABN AMRO geeft ook aan:

  (...) Als ABN AMRO de komende tijd een hoger bod krijgt dan dat van Barclays, zal de bank hier zorgvuldig mee omgaan, zo stelt Groenink. 'Andere biedingen zullen we goed bestuderen, waarbij we ons professioneel zullen laten adviseren.' (...)

  Er zal nog wel een biedingsstrijd losbarten die nog een tijdje over en weer gaat. Hoewel ik niet verwacht dat Barclays veel meer kan bieden, de ego's van Groenink en co in de weg komen te zitten en het weer een wedstrijdje moddergooien wordt.

  geplaatst op
 • Vanmorgen een toch wel cynisch artikel over Rijkman Groenink in NRC next dat afsluit met de volgende zin:

  (...) Groenink zal waarschijnlijk de geschiedenis in gaan als de man die na 183 jaar bij ABN Amro het licht uitdeed. (...)

  geplaatst op
 • lekkere kop weer Marco (goed voor de rss readers zullen we maar zeggen ;-). Men heeft de intentie om ABN over te nemen. Andere partijen mogen eerst nog een bod uitbrengen.

  geplaatst op
 • @Doron: Dat zag ik ook pas nadat ik het tweede artikel op FD had gelezen; het eerste artikel suggereerde dat de deal al rond was.

  geplaatst op
 • Ik ben erg benieuwd wat ABNAMRO nu gaat communiceren naar haar klanten. Dit is weer een typische situatie waar constant wordt gesproken over de groei van het bedrijf en over wat er goed is voor de aandeelhouders, maar ik hoor nog niemand iets roepen over de klanten.
  Als klant van ABNAMRO verwacht ik toch wel morgen een brief van ze over de plannen en de gevolgen.
  De relatie met de bank is vaak een levenslange relatie, maar ik vind dit wel een moment om die te heroverwegen.

  geplaatst op
 • Als kleine verdediging van ABN AMRO, hun klantenservice is zeker vele malen beter geworden. Tenminste, als je gaat klagen. Recent was ik voor de derde keer in één week 'slachtoffer' van een fout van hun kant. Niet erg, niets mega, maar drie in een week was wat veel. Klacht ingediend, keurig afgehandeld (laat, maar toch), en als 'goedmakertje' een presentje. Onder het mom: sorry, het is inmiddels allemaal al opgelost en de tijd die het je gekost heeft kunnen we niet ongedaan maken, maar toch willen we je een presentje geven om het leed te verzachten.

  Ik moet zeggen, ik heb ze erger mee gemaakt.

  geplaatst op
 • Deze overeenkomst met Barclays betekent o.a. dat wanneer ABN AMRO later ingaat op een ander bod, bijvoorbeeld van het RBS consortium, er een schadevergoeding aan Barclays moet worden betaald voor de gemaakte kosten. Ervaringen uit het verleden laten zien dat de hoogte van deze schadevergoeding kan oplopen tot 700 miljoen euro.

  geplaatst op
 • Een woordvoerder van ABN AMRO verklaarde vandaag tegenover de FT dat aan de klantenservice van de bank voorlopig niets verandert. En dat is maar goed ook, want Barclays berekent in eigen land enorme boetes voor 'roodstaan':

  These charges are often over £35 for exceeding an overdraft limit by just a few pennies. Consumer watchdog claims that banks made £4.7 billion in profits last year from charging "massive" fees and interest rates on unauthorised overdrafts, even when the amount is small and cleared quickly (Telegraph.co.uk)

  Bij blieb heeft zich inmiddels een stichting belangen rekeninghouders ABN AMRO gemeld die de komende tijd vanuit die invalshoek naar het fusieproces zal kijken..
  Binnenkort op http://rekeninghoudersabnamro.blieb.nl

  geplaatst op
 • Iemand vandaag al de ABN Amro vestiging in Second Life bezocht?

  Hans Peter, interessant om daar vanuit Blieb op in te haken. Ben ook benieuwd of er nog andere blogs of wiki's over worden opgezet.

  geplaatst op
 • Leuke details voor marketeers: de naam ABN AMRO blijft gewoon bestaan, alleen de holding heet Barclays. Ook blijven de aparte sponsordeals (Ajax b.v.) bestaan. Interessant, vooral voor internationale exposure natuurlijk...

  Daarnaast (van het FD)
  Het consortium onder leiding van de Royal Bank of Scotland (RBS) heeft zijn ontmoeting vandaag met ABN Amro afgezegd. Dit hebben RSB, Fortis en Banca Santander maandagmiddag bekendgemaakt. De beoogde verkoop van LaSalle door ABN is het bankentrio in het verkeerde keelgat geschoten.

  Maar... ze mogen toch een tegenbod uitbrengen op LaSalle? Ze weten nu wat er voor betaald wordt. Dan heb je weliswaar maar 2 partijen over in het consortium, maar toch.

  geplaatst op
 • Trouwens, ABN AMRO isvandaag wel opgenomen in de BRANDZ(tm) Global Top 100 of Powerful Brands. Hierin zijn dit jaar twee Nederlandse merken vertegenwoordigd, één meer dan vorig jaar. Benieuwd naar het andere merk. Juist, ook een financial: ING

  geplaatst op
 • Voorbeeld opzegbrief nodig? ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.