Secretaressedag afschaffen?

19 april 2007, 04:31

Secretaressedag afschaffen?Elke derde donderdag van april is het weer zover: secretaressedag. Duizenden secretaresses krijgen vandaag een bloemetje of een geurtje van de baas. Een leuke attentie voor secretaresses of is het vooral een commercieel circus?

Wie zoekt in Google krijgt voornamelijk commerciële zoekresultaten. Op user generated content sites als Wikipedia en Flickr is nauwelijks aandacht voor secretaressedag. En ook de secretaresses zelf vinden het blijkbaar helemaal niets gezien de uitspraken van Lia van den Berg, voormalig secretaresse en nu eigenares van een wervings- en selectiebureau voor secretaresses, gisteravond in een dramatische uitzending van Pauw & Witteman.

Ook op de recentelijk gelanceerde secretaresseblog.nl (waarover later meer), is inmiddels een discussie ontstaan over het wel of niet afschaffen van secretaressedag. Wat vinden jullie, moeten secretaresse-dag worden afgeschaft?

Disclaimer: vanuit blogads.nl ben ik betrokken bij de lancering van secretaresseblog.nl.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

12 Reacties

  Polle

  Dank Marco! Vooralsnog wordt er positief gereageerd op de Secretaresseblog lancering. Als we meer cijfers hebben die we vrij kunnen geven komen we er zeker op terug.

  We zijn vanzelfsprekend ook erg benieuwd naar de reactie van MF lezers.


  19 april 2007 om 04:56
  Ron Lopetegui

  Secretaressedag? Afschaffen die handel. Net als moederdag, vaderdag en dierendag overigens. Deze door de middenstand door je strot gedrukte grappen worden steeds commerciëler. Een geknutseld hart van de kleuterschool, ok, maar tegenwoordig blijft het volgens mij niet meer bij een kleinigheidje. Zelfs bij wasmachines en ander witgoed staat in de huis-aan-huiskrantjes een ballonnetje met ‘Moederdagtip!’.


  19 april 2007 om 05:20
  Emiel Kamzol

  Jullie zijn bedankt… Ik heb jullie stelling voorgelegd aan mijn secretaresse.. En deze was niet amused. Haar reactie: Echt een stelling die door mannen is bedacht.. Blijkbaar wil het maar niet tot jullie hoofd door dringen dat je een vrouw (secretaressen of niet) met hele kleine dingen tevreden kunt houden. Door 1x p/j 10 minuten bij ons stil te staan kun meer rendement uit ons halen, wij lopen nu eenmaal warm voor een complimentje/aandacht.. En gezien jullie dagelijkse bezigheid zouden uitgerekend jullie dat moeten weten. Overigens hoeft hier niet perce een secretaressen dag voor georganiseerd te worden.. Maar hoe zou je het anders onder de aandacht moeten krijgen van een Man, want hints snappen ze niet. Mvg Liselotte.


  19 april 2007 om 05:27
  Joris Keeman

  Misschien moeten we dan ook maar een nationale programmeursdag organiseren… Of de dag van de vuilnisman. Wat een onzin allemaal. Alsof mensen zonder een “eigen dag” minder goed werken….


  19 april 2007 om 05:31
  chi666

  Hehe, het is bedacht (dat afschaffen) door een vrouw. Die vindt (gisteren op BNR ook) dat het allemaal onzin is en je een secretaresse altijd goed moet behandelen. Ja, klopt. Net als dierendag dus onzin is, en vaderdag en moederdag.

  Op zich is het natuurlijk erg vreemd allemaal. Nationale account managers dag? Nationale marketeerdag?

  Ik stel voor om gewoon één dag in het jaar uit te roepen tot nationale knuffeldag waar je iemand (maakt niet uit wie) niet voorbij mag lopen zonder een knuffel te geven 🙂 Niet dat we dan enig werk gedaan krijgen, maar dan kunnen we de rest afschaffen en voelt niemand zich mee miskent.


  19 april 2007 om 05:34
  Jochem van L.

  @Emiel: Ik geloof niet dat daar een speciale dag voor uit getrokken moet worden. Sterker nog, vrouwen vinden het leuker als je het spontaan doet (hoewel ze na het krijgen van een kleinigheidje alweer vergeten zijn dat het geforceerd door secretaressedag kwam ;)).


  19 april 2007 om 05:35
  Auke Jongbloed

  Ik heb niets tegen een nationale secretaresse dag. Het is prima om iemand in het zonnetje te zetten en daar is ook helemaal niets mis mee. Ik vind dit een goed voorbeeld dat de consument zich niet meer laat beetnemen en dat er wel een beter manier moet worden bedacht om de consument te bereiken.


  19 april 2007 om 05:52
  caroline777

  Waarom 1x per jaar aandacht voor de secretaresse? Een goede manager zou zijn secretaresse regelmatig moeten laten weten dat haar werk wordt gewaardeerd. Om daar nou een speciale dag voor in het leven te roepen…

  Anyway… succes met de secretaresseblog.


  19 april 2007 om 06:41
  Baronnn

  Niet afschaffen! Is natuurlijk weer een goede reden om op vlaai getrakteerd te worden! 😉


  19 april 2007 om 09:00
  Tinner

  Secretaressedag is voortgekomen uit een roep vanuit de bloemenhandel om een extra “koop” moment. Het is dus niets meer dan een PR stunt, welke echter zijn weerga niet kent. De afgelopen jaren is de omzet in de bloemenhandel rond secretaressedag hoger gebleken dan die rond valentijnsdag!. De kracht van het concept schuilt in het feit dat de secretaresse deze dag zelf in de agenda kan zetten van haar directeur die zich vervolgens ” verplicht” voelt een bosje bloemen te kopen. Afschaffen of niet is in mijn ogen dus een zinloze discussie, zodra de secretaresse geen melding maakt zullen veel managers de dag voor bij laten gaan. De secretaresse bepaalt dus vaak zelf of de dag gevierd wordt.


  19 april 2007 om 12:41
  Elja

  ff offtopic:

  Over BlogAds gesproken.. Kun je daar niet weer eens wat over schrijven, Marco. Ik ben wel benieuwd hoe dat loopt. Op mijn weblog is in elk geval nog nooit een banner via jullie langs gekomen. 🙂

  Enne, kijk gelijk eens naar die inlogprocedure. Die behoeft verbetering.. 🙂

  Elja


  19 april 2007 om 19:01
  daantie

  Weg met die aanmoedigingsprijs! Ik voel me net tot een minderheidsgroepering horen met zo’n trieste prijs. Toon waardering maar op mijn loonstrook of face-to-face. Een bloemetje krijg ik liever van mijn man dan van mijn baas. Bloemen van de baas…je zou er bijna iets van gaan denken.


  27 februari 2008 om 17:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!