Google Office binnenkort werkelijkheid

Google Office binnenkort werkelijkheid
, ING Groep
@evr

{title}Google heeft bekend gemaakt Tonic Systems te hebben overgenomen. Tonic System leverde tools op gebied van documentmanagement en presentaties. Met de overname voor een nog onbekend bedrag heeft Google een compleet office pakket in haar assortiment met o.a.: Google Mail, Google Docs & Spreadsheet en nu dus ook Google Presentations. Onder de naam Google Apps Premier kan nu de concurrentie worden aangegaan met Microsoft Office. De site van Tonic Systems is helaas meteen afgesloten waardoor er weinig informatie meer te vinden is over de overgenomen applicaties. Veel meer dan een screenshot bij InsideGoogle heb ik (nog) niet gevonden.

Ik krijg steeds meer gevoel dat we over een paar jaar (weer) een domme terminal hebben die connectie maakt met internet en alle ‘intelligentie’ inclusief een paar gig aan persoonlijke data geheel online staat.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Uiteraard is er Archive.org, waarmee je kan browsen door de versie van 20 augustus 2006.

  geplaatst op
 • De site van Tonic mag dan wel afgesloten zijn, maar Google heeft nagelaten de Google Cache te legen waardoor alle info nog te vinden is:site:www.tonicsystems.com. En dat terwijl ze net de mogelijkheid aanbieden die simpel te legen ;)

  geplaatst op
 • @Paul/André: Heel scherp! Thanks. Caching van de images in de webpages lijkt bij de cache van Google alleen niet helemaal jofel te gaan.

  geplaatst op
 • @Erik

  Even weer naar de inhoud (altijd mooi om te zien hoe de eigen tools af en toe ook tegen je gebruikt kunnen worden). Online document management, ik poste al een bericht bij Frankwatching.com over de overname door salesforce van koral. Ook die site direct down (en ook weer via webarchive te benaderen). Ook salesforce roept gelijk dat ze nu een nieuwe ECM speler zijn.

  Er zijn twee zaken: 1. is dit nu direct een document management speler? 2. gaan we met zijn allen online onze gevoelige docs bewerken?

  1. Dit is nog geen document management. Geen workflow ondersteuning, geen process gestuurde tagging/metadata etc. Hooguit een prima content storage en retrieval, niet meer dan dat. Alfresco (open source en java) biedt meer en is echt DMS.

  2. online documenten bewerken? Worden die dan ook gescreend om "relevante advertenties" ernaast te plaatsen? Ik weet het niet, maar het online managen van jouw gevoelige content bij een leverancier die meer en meer leeft van de ads verkoop, dat lijkt me niet wenselijk. Stel je bent bezig met het beoordelen van drie offertes voor zeg - een software pakket - en ineens bling bling: een add: now, 50% reduction on our software... 't is mogelijk.

  geplaatst op
 • Gokje. Volgende maand wordt Gliffy overgenomen. Een visio-clone.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.