Nominaties Webby Awards 2007 bekendgemaakt

Nominaties Webby Awards 2007 bekendgemaakt
Nominaties Webby Awards 2007 bekendgemaaktDe nominaties van de Webby Awards 2007 zijn bekend! Het prestigieuze event, ook wel de Oscars van het web genoemd, wordt voor het elfde achtereenvolgende jaar door de Amerikaanse International Acadamy of Digital Arts and Sciences georganiseerd. De awards worden uitgereikt aan de beste websites in verschillende categorieën en wordt door een grote en vakkundige jury (550 leden) gekozen, bestaande uit o.a Vincent Cerf (grondlegger van het internet), Matt Groening (de bedenker van The Simpsons), Richard Branson (oprichter Virgin), muziek artiest David Bowie en de Nederlanders Igor Beuker (LaComunidad) en Jake Blok (I Have A Wish).

Daarnaast is er een publieksprijs. Deze wordt gekozen door het publiek, die via de website van de Webby Awards op de nominaties kunnen stemmen. Er zijn prijzen te winnen in meer dan 100 categorieën, verdeeld over de disciplines Websites, Interactive Advertising, Online Film & Video en Mobile. Voor het onderdeel "Websites", de grootste categorie met 345 kandidaten, zijn er onder de genomineerden veel bekende namen en Web 2.0 sites, waaronder The New York Times, Yahoo!, CNN, Google, LinkedIn, Facebook, digg, del.icio.us, Flickr, Revver, CNet!, BBC Radio 1 en vele anderen. Yahoo! en The New York Times zijn met respectievelijk acht en zes nominaties in deze discipline de grootste favorieten. De BBC, NPR en Salon Media Group volgen met ieder 4 nominaties. Organisaties met 3 nominaties zijn o.a. Crispin Porter + Bogusky, Tribal DDB, The Onion, MTV Networks en Guardian Unlimited.

Voor het onderdeel "Interactive Advertising" is Crispin Porter + Bogusky een grote kanshebber met 5 nominaties. Euro RSCG 4D Nederland is in dit onderdeel met de inzending The Hunt 2x genomineerd, namelijk in de rubrieken "Branded Content" en "Game or application". Het onderdeel "Online Film & Video" bevat o.a. 2 nominaties voor de Dove spoof Slob Evolution van Blink Productions en Viral The Show van Veoh Networks. Overige genomineerden zijn The Extreme Diet Coke and Mentos Experiments en Animator vs Animation II. Het kleinste onderdeel "Mobile" met slechts 3 categorieën bevat nominaties voor o.a. Ask Mobile, Yahoo! Mobile Web, Reuters en Maxim Mobile.

Van de bijna 500 kandidaten zijn dit jaar 3 Nederlandse bureau's genomineerd: ACHTUNG! met de Sire campagne I spy with my little eye in de rubriek "Non-profit organisaties", Tribal DDB met Philips Norelco Bodygroom in de rubrieken "Humor" en "Beauty & Cosmetica". Philips moet in de laatstgenoemde rubriek strijden tegen maar liefst vier Axe campagnes. Ook Euro RSCG 4D Nederland is genomineerd met The Hunt in de rubrieken "Branded Content", "Game or application" en Volvo C30 in de rubriek "Automotive". Tot 27 april 2007 kan er gestemd worden. De winnaars worden op 1 mei 2007 bekendgemaakt. De prijzen worden op 5 juni uitgereikt op het jaarlijkse Webby Awards gala in New York. Uitreiking van het nieuwe onderdeel "The Webby Film & Video Awards" is een dag eerder.

The Webby Awards bereikte dit jaar opnieuw een mijlpaal. Het aantal inzendingen voor de Webby's steeg met 45% en kwam uit boven de 8000. De organisatie van The Webby Awards ontving inzendingen uit meer dan 60 landen en 50 Amerikaanse staten.

Bron: Persbericht The Webby Awards

Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Moet ik me nu gecomplimenteerd of geschoffeerd voelen als ik niet als Nederlandse genomineerde wordt beschouwd?

  (Toch echt drie nominaties met Euro RSCG 4D, voor C30 en The Hunt)

  geplaatst op
 • @Bram:
  Hoe kom jij precies aan 3 nominaties? Ik zie Euro RSCG 4D er maar één keer in staan, als "Agency/Credited Organization". Verder kan ik The Hunt niet vinden in de lijst. Is de C30 campagne gemaakt door Euro RSCG 4D Nederland of een andere vestiging?

  Laat het even weten, dan pas ik de tekst zo spoedig mogelijk aan.

  geplaatst op
 • @Paul
  The Hunt staat onder Interactive Advertising, game en branded content. En zowel C30 als The Hunt zijn in lommerrijk Amstelveen verzonnen en gemaakt.
  Dank voor de correctie.

  geplaatst op
 • @Bram:
  Zie het nu ook! Heb per ongeluk alleen gekeken naar "Websites". Dank voor je oplettendheid!

  geplaatst op
 • @Bram:
  Het artikel heb ik even grondig aangepast, inclusief de opname van Euro RSCG 4D met betreffende nominaties. Excuses voor het in eerste instantie ontbreken van jullie bureau.

  geplaatst op
 • Volgens FEM Business ontbreekt er dit jaar een Nederlandse naam op de lijst van genomineerden.. Inmiddels aangepast!

  geplaatst op
 • @Paul: ja, da's niet zo mooi in mijn bericht bij FEM. Het doorscrollen van de 500 kandidaten ging me minder goed af dan jou, hoewel ik zie dat je ook wat hulp nodig had. Bericht is aangepast.

  geplaatst op
 • @Jasper:
  Inderdaad, je bent zo een halve dag bezig met alle 500 sites bezoeken. Bij het scannen van de nominaties of hoofdcategorieën kan je er al snel een paar over het hoofd zien. Chapeau voor je snelle reactie!

  geplaatst op
 • Nog een Nederlands bureau mist er in de lijst: Draft met 'House of Tomorrow' in de categorie 'Best Use of Video or Moving Image'

  geplaatst op
 • Inmiddels zijn de winnaars van de Webby Award 2007 bekend.

  Special Achievement Awards
  Webby Lifetime Achievement: David Bowie
  Webby Lifetime Achievement: eBay
  Webby Person of the Year: Steve Chen & Chad Hurley, Co-Founders, YouTube
  Webby Film & Video Awards Best Actor: Ask A Ninja
  Webby Film & Video Awards Best Actress: Jessica Lee Rose (Lonelygirl15)

  Zie voor de overige winnaars de site http://www.webbyawards.com/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.