Hackers zijn dol op Apple TV’s

Hackers zijn dol op Apple TV’s
, Carl Mangold
{title}

Terwijl anderen lást hebben van hackers, spint Apple er juist garen bij: sinds haar "Hack maar lekker raak, 't is - na aankoop - tenslotte jouw Apple TV; het enige waar je op moet letten is dat de garantie daarmee vervalt."-uitspraak wordt de jongste telg uit de Apple familie bijna dagelijks uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Zo zijn er - vanzelfsprekend - mensen die er Linux op draaien, of een origineel en compleet MacOS. Maar ook voor het in de MacTV software integreren van een RSS-lezer draaien de vrolijke hackers hun handen niet om. En een AppleTV driver voor een externe harddisk laat ook al niet lang meer op zich wachten.

Apple laat hiermee prachtig zien wat er gebeurt zodra je merk open stelt voor de ideeën en medewerking van je klanten!


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Typisch een Generation C product voor mensen die er wat moeite in willen steken maar tegelijkertijd ook perfect bruikbaar voor normale consumenten.

  De meeste functionaliteiten die mensen in willen bouwen liggen auteursrechtelijk redelijk gevoelig. Maar door het op deze manier uit te besteden wordt het toch mogelijk en verkoopt Apple zijn hardware.

  geplaatst op
 • @Alper: het maakt Apple ook weinig uit dat je geen filmpjes bij itunes koopt omdat de Apple TV toch al winst oplevert. De xBox 360 en playstation 3 worden onder de productie prijs verkocht omdat de games voor de platformen het geld opleveren.

  geplaatst op
 • De meeste mensen hebben toch geen zin in het zelf maken van allerlei applicaties of ze op vage manieren moeten installeren. Als er 1 of 2 goede producten uit voort komen waar veel vraag naar is kan Apple deze op simpele wijze weer verkopen in de winkels.

  geplaatst op
 • Als eigenaar van een Apple TV volg ik deze ontwikkelingen op de voet. Het is inderdaad goed om te zien dat er eindelijk een merk is die weet om te gaan met "hackers" van hun product. Aan de klant de keus om de garantie te laten vallen of niet. Overigens is dit alleen het geval bij de harddisk-swap en OS hacks waarbij je het ding open moet maken.

  geplaatst op
 • Wat een tegenstelling met de Iphone..Die inconsistentie kan ik nog niet echt rijmen..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.