Congressen overzicht

Congressen overzicht

{title}Nu we weer in ouderwets lijkende hoogtijdagen van internet zijn aanbeland en je links en rechts wordt benaderd of het niet interessant is om eens te komen praten over een andere leuke baan, leek het mij handig om eens een overzicht te maken van alle interessante internet congressen, seminars en workshops. Werkgevers, beloon die loyaliteit :). Zonder gekheid: ik plan zelf met zorg mijn congressen en was vorige week gestart om een overzicht te maken van hoe en wat. Een standaard overzicht kwam ik op internet echter niet tegen. De agenda’s die online staan zijn veelal gericht op 1 land, 1 fysieke locatie, of zodanig vol door reclame of het gratis kunnen aanvullen, dat door de onzin de interessante zaken niet meer zichtbaar zijn.

Gevolg hiervan is de opzet van een google calender gevuld met de voor mijzelf interessante congressen. vanwege animo om mij heen voor deze informatie, leek het mij goed om deze geheel subjectieve kalender eens te delen met iedereen. Velen lijken op zoek waar heen te gaan.

Wat staat er in de agenda? Binnenland: de emerce updates / insight, de 212 bijeenkomsten, grote congressen als eday, marketing3 en natuurlijk picnic07, maar ook specifiekere seminars zoals thenextweb, blognomics of specialistische bijeenkomsten in Media Plaza. Buitenland: de grote zaken zoals Etech, Webcon2, Emetrics, SES, Ad:Tech, SIME en Leweb/lesblogs. Van rondtrekkende congressen zoals Emetrics, SES en Ad:Tech zijn alleen de toplocaties opgenomen (en niet de lokale afsplitsingen).

Alle vermeldingen hebben geen commerciële achtergrond. Aanvullingen krijg ik graag, maar ik zal zelf, geheel subjectief, bepalen of het interessant is om op te nemen. Wanneer je zelf naar een bepaald congres toegaat en hier een weblog over bijhoudt: laat het ook weten, neem ik je mee in de opmerkingen in de agenda!

De agenda zelf vind je hier (html blader bestand), of bookmark deze RSS feed om van de laatste wijzigingen op de hoogte te worden gehouden. Ook beschikbaar een ical bestand voor Outlook (alles importeren).


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Ter aanvulling: zelf ben ik a.s. donderdag en vrijdag op Emetrics in London. Hiervan wordt een event weblog bijgehouden op http://www.wesseling.net/events/emetrics2007/

  geplaatst op
 • Ton is de agenda ook in Google Cal te importeren?
  op die manier hoef ik nix te syncen :D

  geplaatst op
 • Blijven de Belgen dan weer op hun honger zitten?! ;-)
  Enig idee welke leuke congressen er in Belgenland zijn?
  Heb zelf ook al gezocht, maar ik blijf op mijn honger zitten...

  geplaatst op
 • @Ton: heb je idd de public toegang tot de calender in GCal?

  geplaatst op
 • lol er zijn online zat goede onderwerp gerelateerde evenementenagenda's te vinden waaronder bijvoorbeeld http://www.marketingkalender.nl, www.itcommercie.nl/actueel/agenda/ etc.

  geplaatst op
 • @Mark: klopt, dat is ook niet de vraag, maar het is erg prettig om eea makkelijk via iCalendar in je bestaande kalender te hebben :)

  geplaatst op
 • Bedankt voor 't overzicht, is inderdaad prettig om te hebben en -tot nu- nog niet te vinden. Ik wil er graag een conferentie aan toe voegen, waar ik afgelopen februari voor de eerste maal ben geweest: [http://www.LIFTconference.com] LIFT07 [/url].

  Goed geregelde, niet-commerciele bedoening, vol interessant internationale 'internet freaks' (o.a. Robert Scoble via wiens blog ik 't tegenkwam). Heb er niets over gelezen in de NL blogs dus blijkbaar is 't niet bekend (behalve bij de organisator van Picnic, die daar ook rondliep). Bij deze hopelijk wel.

  geplaatst op
 • @ Martin en @ Polle: publieke toegang is een beetje verstopt door google: kies op de kalender (http://www.wesseling.net/agenda/) voor "maand" in plaats van "agenda" en rechtsonderin vind je deze link: http://www.google.com/calendar/render?cid=ton.wesseling.net@gmail.com

  @Thomas: jullie hebben in ieder geval de Bwards en Fosdem (beiden net geweest), als je ooit meer hoort: ik hoor het graag.

  @Mark: de online agenda's die jij noemt zjin bij mij bekend, maar hebben het nadeel alleen op Nederland te richten en veel congressen op te sommen die ik niet zo relevant vind....

  geplaatst op
 • Ik mis nog een beetje de "out of the box" events zoals SXSW (welke ik zelf to drie keer toe heb moeten missen) en de GEL Conference. Het komende jaar wil ik daar meer aandacht aan besteden omdat het vaak inspirerender events zijn. Voor de online travel branche (niet bepaalt de kleinste branche online) heb je ook nog TravelCom, EyeForTravel] en PhoCusWright. Met name bij de laatste komen alle grootmachten tezamen; Google, Yahoo, AOL, Travelocity, Expedia, Orbitz, Tripadvisor, Kayak en Sidestep.

  geplaatst op
 • @Liset: zodra LIFT 2008 bekend is voeg ik 'm zeker toe. Had er inderdaad goede verhalen over gehoord. Heb jij nog ergens online iets erover geschreven / gedeeld?

  @Bas: SXSW hoort er natuurlijk op thuis, maar ik heb geen events uit het verleden meegenomen. OOk hier geldt: zodra datum 2008 bekend is komt ie erop. GEL kende ik niet. Ben jij er wel eens geweest en kun je vertellen wat ik er van moet verwachten?

  geplaatst op
 • Houd ook http://www.agendi.nl in de gaten ;-)

  geplaatst op
 • Domeinnaam agendi.nl
  Status actief
  Houder UPS000095-DIGWE
  Upstream BV
  Gehouden aan ADR ja
  Administratieve contactpersoon DER005740-DIGWE
  MWJ Derksen

  Vertel maar eens wat je gaat doen met agendi.nl. Je geheim blijft onder ons :-)

  geplaatst op
 • Ik mis nog het Digital Marketing 2007 in het overzicht. Op 5 en 6 juni in de RAI te Amsterdam, een compleet overzicht van de mogelijkheden van online en mobile marketing.

  geplaatst op
 • @Ton: thanx!

  geplaatst op
 • @Ton: ik heb inderdaad wat zaken geschreven over de LIFT conference. die zijn hier te vinden (hopelijk gaat invoegen URL nu wel goed;-) ) : http://blogs.macaw.nl/blogs/corporate_marketing_directie_hr/archive/2007/02/12/676.aspx

  geplaatst op
 • @Baja, je staat erbij. Kun je al wat meer vertellen over wie, wat en hoe?

  @Rutger, staat er ook bij. Jammer dat het Duitstalig is (dat houdt toch sommigen weg). Mooi programma hebben ze, denk alleen niet dat er veel Nederlanders komen met Picnic07 in dezelfde week?

  @Liset: LIFT staat bij deze op m'n verlanglijstje :-)

  geplaatst op
 • Ton

  Vorig jaar ook geweest en de bijna de helft van de sessies is in het Engels.
  Daarnaast toch redelijk wat Nederlanders tegengekomen
  OMD is de enige belangrijke beurs van Duitsland als ik de Duitse leveranciers mag geloven

  geplaatst op
 • @Ton: Moet overigens zijn Digital Marketing EVENT 2007, http://www.digitalmarketingevent.nl. Een totaaloverzicht van leveranciers van online en mobiele marketing. Naast het exposantengedeelte is er een uitgebreid sessieprogramma met praktische informatie op gebied van o.a. search engine marketing, e-mail marketing, webdesign, mobile marketing en content managment.

  geplaatst op
 • Allen de agenda is recentelijk geheel bijgewerk, weer helemaal up to date en wordt momenteel actief bijgehouden: http://wesseling.net/agenda

  Ontbreekt er iets? Ik hoor het graaag!

  geplaatst op
 • Ton, jammer dat je gestopt bent, vond het erg handig.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.