Congressen overzicht

27 maart 2007, 08:57

{title}Nu we weer in ouderwets lijkende hoogtijdagen van internet zijn aanbeland en je links en rechts wordt benaderd of het niet interessant is om eens te komen praten over een andere leuke baan, leek het mij handig om eens een overzicht te maken van alle interessante internet congressen, seminars en workshops. Werkgevers, beloon die loyaliteit :). Zonder gekheid: ik plan zelf met zorg mijn congressen en was vorige week gestart om een overzicht te maken van hoe en wat. Een standaard overzicht kwam ik op internet echter niet tegen. De agenda’s die online staan zijn veelal gericht op 1 land, 1 fysieke locatie, of zodanig vol door reclame of het gratis kunnen aanvullen, dat door de onzin de interessante zaken niet meer zichtbaar zijn.

Gevolg hiervan is de opzet van een google calender gevuld met de voor mijzelf interessante congressen. vanwege animo om mij heen voor deze informatie, leek het mij goed om deze geheel subjectieve kalender eens te delen met iedereen. Velen lijken op zoek waar heen te gaan.

Wat staat er in de agenda? Binnenland: de emerce updates / insight, de 212 bijeenkomsten, grote congressen als eday, marketing3 en natuurlijk picnic07, maar ook specifiekere seminars zoals thenextweb, blognomics of specialistische bijeenkomsten in Media Plaza. Buitenland: de grote zaken zoals Etech, Webcon2, Emetrics, SES, Ad:Tech, SIME en Leweb/lesblogs. Van rondtrekkende congressen zoals Emetrics, SES en Ad:Tech zijn alleen de toplocaties opgenomen (en niet de lokale afsplitsingen).

Alle vermeldingen hebben geen commerciële achtergrond. Aanvullingen krijg ik graag, maar ik zal zelf, geheel subjectief, bepalen of het interessant is om op te nemen. Wanneer je zelf naar een bepaald congres toegaat en hier een weblog over bijhoudt: laat het ook weten, neem ik je mee in de opmerkingen in de agenda!

De agenda zelf vind je hier (html blader bestand), of bookmark deze RSS feed om van de laatste wijzigingen op de hoogte te worden gehouden. Ook beschikbaar een ical bestand voor Outlook (alles importeren).

Ton Wesseling
Conversion optimization & experimentation specialist bij @ Ton Wesseling

Ik begon met het bouwen van websites in de jaren 90, werd een webanalist & conversie verbeteraar in 2002, begon met A/B-testen in 2004 en werd een CRO freelancer in 2006. Sinds 2006 heb ik meer dan 50 organisaties geholpen met hun conversie optimalisatie werk en uitdagingen. Mijn ervaring strekt zich uit van travel tot retail en van uitgevers tot overheidsorganisaties. Ik heb gewerkt met lokale en internationale klanten, met het MKB en met grote organisaties. In de loop der jaren ben ik conversiebureaus (o.a. Online Dialogue), conversie gerelateerde websites (o.a. Webanalisten.nl) en tools (o.a. ABtestguide), conversietrainingen (o.a. A/B-testing mastery course) en conversie evenementen (o.a. Conversion Hotel en de Experimentation Culture Awards) gestart. Mijn grootste liefde voor het conversie- en experimenteerwerk is echter nooit veranderd in iets anders dan het werk zelf (en anderen er enthousiast over maken). Deze mentaliteit weerhoudt me er ook van om als conversieprofessor te eindigen die al meer dan 10 jaar niet het eigenlijke CRO-werk meer heeft gedaan...

Categorie
Tags

20 Reacties

  martinm

  Ton is de agenda ook in Google Cal te importeren?

  op die manier hoef ik nix te syncen 😀


  27 maart 2007 om 10:01
  Thomas D’hooge

  Blijven de Belgen dan weer op hun honger zitten?! 😉

  Enig idee welke leuke congressen er in Belgenland zijn?

  Heb zelf ook al gezocht, maar ik blijf op mijn honger zitten…


  27 maart 2007 om 10:32
  Polle

  @Ton: heb je idd de public toegang tot de calender in GCal?


  27 maart 2007 om 11:09
  Mark Hyland

  lol er zijn online zat goede onderwerp gerelateerde evenementenagenda’s te vinden waaronder bijvoorbeeld http://www.marketingkalender.nl, http://www.itcommercie.nl/actueel/agenda/ etc.


  27 maart 2007 om 11:35
  Polle

  @Mark: klopt, dat is ook niet de vraag, maar het is erg prettig om eea makkelijk via iCalendar in je bestaande kalender te hebben 🙂


  27 maart 2007 om 11:42
  wesseling

  @Liset: zodra LIFT 2008 bekend is voeg ik ‘m zeker toe. Had er inderdaad goede verhalen over gehoord. Heb jij nog ergens online iets erover geschreven / gedeeld?

  @Bas: SXSW hoort er natuurlijk op thuis, maar ik heb geen events uit het verleden meegenomen. OOk hier geldt: zodra datum 2008 bekend is komt ie erop. GEL kende ik niet. Ben jij er wel eens geweest en kun je vertellen wat ik er van moet verwachten?


  27 maart 2007 om 16:10
  media

  Houd ook http://www.agendi.nl in de gaten 😉


  27 maart 2007 om 17:18
  wesseling

  Domeinnaam agendi.nl

  Status actief

  Houder UPS000095-DIGWE

  Upstream BV

  Gehouden aan ADR ja

  Administratieve contactpersoon DER005740-DIGWE

  MWJ Derksen

  Vertel maar eens wat je gaat doen met agendi.nl. Je geheim blijft onder ons 🙂


  27 maart 2007 om 17:27
  Baja Hoedt

  Ik mis nog het Digital Marketing 2007 in het overzicht. Op 5 en 6 juni in de RAI te Amsterdam, een compleet overzicht van de mogelijkheden van online en mobile marketing.


  28 maart 2007 om 06:54
  Polle

  @Ton: thanx!


  28 maart 2007 om 07:31
  wesseling

  @Baja, je staat erbij. Kun je al wat meer vertellen over wie, wat en hoe?

  @Rutger, staat er ook bij. Jammer dat het Duitstalig is (dat houdt toch sommigen weg). Mooi programma hebben ze, denk alleen niet dat er veel Nederlanders komen met Picnic07 in dezelfde week?

  @Liset: LIFT staat bij deze op m’n verlanglijstje 🙂


  28 maart 2007 om 10:58
  Rutger van den Berg

  Ton

  Vorig jaar ook geweest en de bijna de helft van de sessies is in het Engels.

  Daarnaast toch redelijk wat Nederlanders tegengekomen

  OMD is de enige belangrijke beurs van Duitsland als ik de Duitse leveranciers mag geloven


  28 maart 2007 om 11:20
  Baja Hoedt

  @Ton: Moet overigens zijn Digital Marketing EVENT 2007, http://www.digitalmarketingevent.nl. Een totaaloverzicht van leveranciers van online en mobiele marketing. Naast het exposantengedeelte is er een uitgebreid sessieprogramma met praktische informatie op gebied van o.a. search engine marketing, e-mail marketing, webdesign, mobile marketing en content managment.


  28 maart 2007 om 11:22
  carl

  Ton, jammer dat je gestopt bent, vond het erg handig.


  16 januari 2009 om 08:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!