Google Rebang is real time vervanger van Zeitgeist

16 maart 2007, 14:21

{title}Zojuist is Google Rebang in China live gegaan, en dat tezamen met de Google Navigator die een tijdje geleden daar live is gegaan lijkt het er op dat China tegenwoordig bevoorrecht word. Het is duidelijk dat Google de groep potentiële nieuwe aanhangers serieus neemt en ze wil voorzien van allerlei nieuwe snufjes. En ik geef ze geen ongelijk, als er één land is met een groeipotentieel is China dat wel.

Het was al even duidelijk dat er wat aan zat te komen onder de productnaam “Rebang” aangezien de url was opgenomen in de robots.txt van google.com. En nu is het ook duidelijk wat het is: een realtime overzicht van veel gezochte woorden verdeeld over diverse categorieën. Dit soort overzichten werden voorheen altijd eens per maand bekend gemaakt in de zogenaamde Google Zeitgeist maar nu is er toch voor gekozen om ze realtime publiek te maken.

Om de pagina enigszins te kunnen lezen heb ik gebruik gemaakt van Google Translate, en dat levert deze pagina op. Wat hebben we er dan aan? Niet zo heel veel aangezien je op dit moment alleen top 10 lijsten kan opvragen, intensieve keyword research zit er dus (nog) niet in. Desalniettemin is het altijd handig om te zien wat er op dit moment hot of not is.

Wanneer de tool in Nederland te verwachten valt wordt geen uitspraak over gedaan.

En in het kader van overig Google nieuws: sinds kort kun je in de Google Webmaster Tools zien welke tekst gebruikt is in de links die naar je site verwijzen. Altijd handig om te zien met welke tekst mensen naar je site verwijzen.

André Scholten
Google Analytics, Tag Manager, SEO & Site Speed Specialist bij andrescholten.nl

Als zelfstandig specialist houd ik me bezig met Google Analytics, Site Speed en SEO. Heb je een probleem met de techniek, de organisatie of je kennis? Ik kan je helpen dit op de rails te krijgen. In de laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan met deze onderdelen bij diverse top 100 sites in Nederland. Of het nou gaat om het opzetten van een strategie of het wijzigen van een stukje javascript, laat het weten.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!