Microsoft lanceert vacaturesite

13 maart 2007, 15:55

Vandaag heeft het Microsoft TalentLab haar deuren geopend. Over doel en werkwijze staat op de site vermeld:

Microsoft TalentLab geeft je een compleet overzicht van topbanen en eersteklas trainingen in de ICT-wereld van .NET, SharePoint en Dynamics. Op dit platform ontdek je wat écht belangrijk voor je is. En kom je alles (écht alles) te weten over je toekomstige werkgever. Zoals: hoe is de sfeer? En zelfs: is er gewone koffie of ook espresso? Heb je je topbaan gevonden, maar ben je nog niet voldoende gecertificeerd? Geen probleem. Microsoft TalentLab biedt je een eersteklas training. Groeimogelijkheden genoeg dus. Daarom Microsoft TalentLab. De plaats waar je de nieuwe baan vindt die écht bij je past.

Het bedrijf e-people vertelt op haar site dat in drie weken tijd 37 Microsoft partners zijn doorgelicht op arbeidsmarktimago, hun opleidingsbeleid en de arbeidsvoorwaarden. Het recruitmentbureau verzorgt de back-office achter deze verticale vacaturesite. Een persbericht en -conferentie volgen volgens Microsofts Paul Honout volgende week.

Ik werkte tien jaar bij de grote uitgevers van Nederland. In 2001 ben ik voor mezelf begonnen, als zelfstandig webmarketeer en freelance auteur. Op internet zijn zoekmachines mijn grote passie. Zo voer ik voor grote en kleine klanten Google AdWords-campagnes. Begin 2005 heb ik Feeder, de Nederlandse RSS zoekmachine, gelanceerd.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Peter Boer

  Proberen ze nu ook al Monsterboard te imiteren, of is dit gewoon een push naar hun cursussen en certificeringen ? 🙂


  13 maart 2007 om 19:32
  chi666

  Je bent me te snel af Karel…

  Het punt is dat Microsoft zelf erg veel sollicitanten krijgt. Men wil er graag voor werken in dit land. Dit terwijl de partners veel te weinig personeel hebben, en laten we eerlijk zijn: Microsoft verdiend geld door zijn partners (en de licenties die men wegzet). Dus is Microsoft nu zelf in de bres gesprongen om het recruitment probleem van de partners op te lossen, of daar in ieder geval aan bij te dragen.

  Een goede stap, denk ik. Je als groot bedrijf met een aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt inzetten voor je partners. Zeker ook de combinatie tussen opleiden en werven is in deze sterk, omdat je zo mensen echt naar de partijen toe brengt.

  Even afgezien van het feit dat het hier Microsoft betreft en wat je van dat bedrijf vindt, het concept is uniek in Nederland, maar goed uitgedacht.


  13 maart 2007 om 20:30
  Feeder

  Peter, het antwoord op je vraag staat hieronder, waarvoor dank Bas! 🙂 En Bas W., je hebt helemaal gelijk, dank voor de aanvulling.


  14 maart 2007 om 06:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!